Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit kell csinálni az alkalmass...

Mit kell csinálni az alkalmassági véleménnyel (többi lent)?

Figyelt kérdés
Voltam az orvosnál, adott egy papírt. Az oktató mondott hogy azzal a papírral el kell mennem a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatalba. Ott mit kell vele kezdenem? Most csinálom a jogsit B kategóriásra (másra nincs), gőzöm sincs hogy hogy megy ez. Valamit mondott az oktató kutyafuttában telefonba hogy valami új rendelet szerint először oda kell elmennem ezzel az alkalmasságival amit az orvostól kaptam. Válaszokat előre is köszi

2017. jan. 24. 10:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Régebben úgy volt, hogy a papírt az autósiskolába kellett vinnem, mert addig be sem iratkozhattam, míg nem volt egészségügyi alkalmasságim. Ha ez megváltozott, akkor paaszolok. Csináld, amit az oktató mondott, ő biztos képben van. Ha valami nem világos, hívd vissza, vagy hívd fel az autósiskolát, és érdeklődj.
2017. jan. 24. 10:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Hívd fel a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatalt (ott van a neten) és ott eligazítanak.
2017. jan. 24. 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem vagyok teljesen biztos benne, de úgy rémlik, hogy idéntől bevezettek egy akkora baromságot, hogy az már fáj. Már nem elég az orvosi, hanem elküldenek alvás vizsgálatra. Így derítik ki, hogy nem e vagy túl fáradékony (vagy mi?!) a vezetéshez.

Remélem, hogy hülyeséget mondtam, de ezt sajna még tavaly egy hírportálon olvastam.

2017. jan. 24. 10:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Érdekes iskolát választottál.

Az egészségügyi alkalmasságit a háziorvostól két példányban kapod meg.

Az egyiket a NKH-nál (más néven Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal) kell bemutatni, de ezt általában az iskolák magukra vállalják, nem a tanulónak kell ezzel foglalkozni.

Addig nem mehet a tanuló KRESZ vizsgára, amíg nincs iktatva az orvosi alkalmassági igazolása.

A másik példány is fontos, azt majd az okmányirodában kérik a sikeres forgalmi vizsga után, a jogosítvány kiállításához lesz rá szükség.

2017. jan. 24. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!