Hogy vezethetik jogosítvány nélkül?
Közúton és közforgalom elől el nem zárt magánúton sehogy.
Magánterületen meg azt vezetnek amit akarnak.
1 - a járgány teljesitménye olyan kevés, hogy az kerékpárnak minősül.
2 - segédmotor kerékpár, jogosítvány kell rá, de nem foglakoznak vele
Úgy hogy ezek közforgalomtól elzárt magánterületre valók.Vagy erre a célra kijelölt pályára.
Oda meg nem kell rá jogosítvány.
1, Szóval magánterületen bármit vezethetnek, akár duplapótos nyerges vontatót is.
2, Ha pedálos és 300 W-nál gyengébb motor hajtja, akkor kerékpárnak számít, ez esetben közlekedhet vele közúton is.
3, Ha 300 W felett van és nincs rajta megfelelő világítóberendezés, stb., akkor jogsival sem lehet vezetni közúton.
Otthon az udvaron, vagy a prérin.
Gyerek dömperrel sem mész ki az úttestre, nem?
#5: 7-8 éves gyerek semmiképpen nem közlekedhet közúton. max. gyerekülésben.
A 85%-od arra enged következtetni, hogy új(ra) regisztrált vagy.
Nagyon hamar le fog ez menni, ha egy épphogy óvodát elhagyó gyereket kiküldesz a forgalomba. Ész megáll!
#7:
Már miért ne közlekedhetne? Annyi megkötés van, hogy főútvonalon 12 év alatt nem közlekedhet.
Én magam is 6-7 éves koromban már bicikliztem a faluban, igaz nem nagy forgalmú helyen töltöttem a gyerekkorom.
Nem vagyok új(ra)regisztrált, és nem is érdekel a pontszámom, nyugodtan pontozz le, ha attól jobban érzed magad...
Én nem küldtem ki a forgalomba senkit, én csak leírtam a pontos jogszabályi hátteret, a többi már a szülő felelőssége.
Egyébként ha közlekedni tanítanák meg az elsős gyereket és nem okostelefont buzerálni, meg nem lenne annyi bamba/sietős/elmebeteg sofőr az utakon, akkor nem lenne annyira hihetetlen, hogy iskolás korú gyermekek biciklivel közlekednek közúton.
Én 7 évesen bicikliztem...
Nálunk 12 évesen a földeken már traktort vezetnek, nem hihetetlen ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!