Miért gyártanak kifejezetten csúnya autókat, illetve mi visz rá embereket, hogy ezeket megvegyék?
Alapvetően a köztudottan a világ legcsúnyább autói közé sorolt modellekre gondolok itt, pl. Fiat Multipla, vagy Nissan Juke.
(lásd [link] vagy [link] vagy számtalan másik felmérés eredményét)
Egyfajta marketing stratégia ez is?
Ami az egyiknek csúf a másiknak szép, az ízlések különbözőek. Amikor először láttam Renault Twingo-t felállt a hajam, aztán szép lassan megszoktam, már nem is látom csúnyának.
Azért veszik meg az emberek még a szerintük (vagy a megmondó emberek szerint) csúnya autót mert vagy státusszimbólum, mint a Veyron vagy a Cayenne, vagy a felszereltségéhez és/vagy szolgáltatásaihoz képest olcsó, mint a Multipla.
A szép és csúnya relatív fogalmak. Ami szerinted csúnya, az másnak lehet szép. Szerencsére nincs ízlés-diktatúra, és nem kell mindenkinek egy ember ízléséhez alkalmazkodni.
Szerintem pl. akár a juke, akár a Multipla, vagy régen a Twingo jópofa autók.
Pár ezer éve már megmondták a rómaiak:
De gustibus non est disputantum.
Vagyis, az ízlésről nem lehet/nem érdemes/ vitázni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!