Mit gondoltok a LikeDrive autósiskoláról?
Csak, hogy még egyszer leírjam a lényeget és ezt a látásmódot szerintem mindenkinek fontos lenne elsajátítani, mert emberként nem érdemeljük ezt!
Nem az a baj, hogy nem lesz, nem lett jogsim. Pont nem érdekel, nem is vonz annyira a vezetés világa, pont a hasonló idegbeteg emberek miatt. Lehet az oktatóm annyira buta, hogy azt hiszi, hogy az zavart, vagy érdekében áll azt hinni, de aki kicsit tud olvasni a sorok között és van némi lényeglátási képessége, az tudja, hogy ez nem a jogsiról szól valójában.
Még csak nem is a pénzről szól. Persze nem szívesen penget ki az ember 400-500 ezer forintot akár, de úgy vagyok vele, hogy egyszer teszek jogsit, egy életben, úgyis lesz 200 ezer minimum, tehát kell lennie némi pénzemnek, keresetemnek, hogy ezt bevállaljam. Tök mindegy, a sírba úgyse tudom vinni a pénzem.
A bajom az, hogy ez az egy életem van, nem tudni lesz-e másik, egyszer vagyok 18 éves, egyszer 20 és folytathatnám, lehet ez az anyagias, pénzorientált és egoista oktatóknak nem tűnik fel, de nekem, sőt minden embernek, drága az időm és a figyelmem. Ezt a kevés időt, ami adatott a földön, emberként, pedig szeretném nyugodtan, békésen, jó társaságban eltölteni, pláne ha elvileg nekem van döntésem erről, mert én fizetek, én rendelek meg egy szolgáltatást. Nonszensz, hogy te vagy a megrendelő, a vendég, akit ki kéne szolgálni, erre leordítanak, megaláznak, átvernek, fenyegetnek, ember számba se vesznek és egy jó szavuk nincs hozzád. Ezt senki se tűrje el! Nincs olyan, hogy mert béna vagy, mert h*lyeséget csináltál, mert nem tudsz vezetni, gondolkodni. Akkor nem vagy jó benne, max. nem lesz jogsid, és? Nem tehetsz arról, hogy kevésbé vagy ügyes, mint más. Azért veszel órákat, mert tanulni szeretni. Ehhez jogod van. Azért vagy tanuló, mert nem vagy jártas valamiben, hibázni fogsz. Az, hogy hibázol, tök jó, mert kibukik, hogy hol vannak hiányosságok, mire kell figyelned legközelebb, még jobb is ha az órán, oktató mellett, az ő autójával hibázol, mint hogy valahogy átmész, miközben azokat a hibákat nem követted még el, ellenőrzött körülmények között, amelyeket el kellett követned, hogy tanulhass belőlük. Ha nem tanulsz a hibádból, az se baj, mert van akinek többször kell nekifutni valaminek, hogy végérvényesen berögzüljön és megtanulja, ez se magyarázat. Nem szabad, hogy bármiféle elvárás legyen a tanulóval szemben az egyenességen és az igyekezeten kívül.
!!!
Egyszerűen nincs olyan szituáció, amikor egy oktató, de akár egy másik ember jogosan alázhat, fenyegethet, félemlíthet meg, és emelheti fel veled szemben a hangját.
!!!
Előbb olvashattunk egy olyan kommentet, ahol az erőszakot és a másik emberi méltóságba való eltiprását legitimáltuk, azzal, hogy a másik nem tökéletes, hogy ügyetlen és ebből számos irreleváns, indokolatlan csúsztatással, ferdítéssel, úgy festette fel a delikvens, mintha a tanuló egy felelőtlen, közveszélyes, megbízhatatlan ember lenne ezekből adódóan, egy potenciális veszélyforrás. Persze az emberi életek kioltásával szemben, az, hogy ő valakivel káromkodva, megalázva ordibál, azonnal feledteti a szakmai, emberi, pedagógiai hibáit, hiányosságait, szégyenét, sőt erkölcsi pozícióba emeli őt, hogy csak emberi életeket akar védeni.
Majdnem biztos vagyok, hogy ezt a kommentet Gál József írta egyébiránt. Mivel levezettem mellette kb. 45 órát, ismerem a szava járását, az, ahogy emlegette, hogy valami mennyire nem logikus, hogy elütöm a mögöttem lévő öregasszonyt, a közveszélyességgel felcímkézni engem, ezeket mind mondta, akár többször is az ""oktatás"" alatt és most is elhangzott. Valamint ugye az említett jobb kéz szabály, amit ide nem is írtam le, tehát nem tudhatta a kommentelő, csak én vagy ő tudhatta, hogy volt olyan eset, hogy nem adtam meg a jobb kéz szabályt (valóban volt ilyen még sajnos egy későbbi szakaszában is az oktatásnak, hogy nem voltam biztos egy kereszteződésnél, hogy jobbkezes-e így lelassítottam és kicsit bizonytalan voltam).
Na, azt gondolom ebből még inkább látszik mennyire egy ostoba, igénytelen, hazug emberről van szó. Kiadja magát másnak, hogy védje saját magát, mert nincs egy ember aki jót írna róla, mivel nem is lehet. Ez egyszerre gusztustalan és szánalmas :D.
Engem próbál még itt is megszégyeníteni, elhitelteleníteni, holott én másoknak próbálok segíteni, hogy ehhez a senkiházi kóklerhez ne forduljanak. Jogom volt oktatást venni, jogom van leírni a véleményem, nem ártottam egész életemben a légynek se, ekkor se tettem, ezután se fogok. Ezzel szemben mégegyszer összeszedem ő és a bandája mit követett el, csak, hogy a szerintem, laikusként, a legsúlyosabbakat lássuk:
- Jogtalan dolgokkal fenyegetőzik: nem fenyegethet meg azzal, hogy kifizetem az oktatás alatt keletkezett kárt az autójában, ami egyébként minimális lenne és sajnos benne lehet. Ezt csak azért írom, mert nem lesz**romságból tettem volna kárt, hanem véletlen, valamint kontextusba helyezni kívántam az autó méreteivel, feladat nehézségeivel a dolgokat, amit persze ő megint elferdített kénye-kedve szerint. Se testi fenyítést nem alkalmazhat, se nem rémisztgethet annak ígéretével. Mindkettőt megtette. Jogtalan +pénz behajtásával pedig 2-szer fenyegetett meg.
- Hazudtak, megtévesztettek, hamisítottak: kevesebb órát adtak, mint ami a honlapon meg volt ígérve, a beígért óraszám betarthatatlan. A marketingjük és a szűrt, negatív véleményeket blokkoló facebook oldaluk rendkívül félrevezető, megtévesztő. Leigazoltak le nem vezetett óraszámokat, tehát hivatalos okmányokat hamisítanak. Valamint itt is hamisított egy véleményt, kiadta magát másnak, írt köré egy történetet, hogy magát tudja fényezni, az elégedetlen ügyfelet pedig eláztatni, elhitelteleníteni. Ki tudja, hogy a facebookos pozitív véleményeik nem hamisítványok-e mind, vagy nagy részben, ennek mentén?
Csalnak, lopnak: Soha nem adnak számlát, meglopják az államot és a többi, adófizető embert.
Emberhez nem méltó módon beszélnek a tanulóval, az önértékelésében, önbizalmában rombolják, csorbítják őt: azt hiszem erről már eleget írtam.
Szakmai hibákat vétenek a felkészítésben: mint mondtam homlokegyenest másképp adagolja az oktatást a két oktató, más ütemű, fokozatosságú a tananyag, persze mindkét esetben te vagy a hibás, ha egyiknek se felelsz meg, szerintük, a saját felelősségük fel sem merül számukra. Volt, hogy nem is jól látták a távolságokat, irányokat, ahogy írtam, pld. parkolásnál. A mentális felkészítés csapnivaló: arról mesélnek, hogy-hogyan sírt náluk egy tanuló, hogyan izgulta szét magát a vizsgán, majd csinált majdnem egy koccanást. Utóbbit a vizsga előtt nem sokkal meséli el nekem és azt mondja, hogy, szóval örüljek, ha csak a vizsgán bukok meg, mert akkor csak a vizsgadíjat kell újra befizetnem, de ha nem fogja meg, az ő és a másik személy autójában keletkezett kárt is nekem kell kifizetnem. Mindezt vizsga előtt nem sokkal, csak, hogy meglegyen megfelelő mentális állapot, hit és önbizalom. Úgy, hogy persze soha nem voltunk még ilyen szituáció közelébe sem. Stresszel, sietett megfordulás előtt, lámpás indulásnál, így olyan hibákba kényszerít vagy sodor bele, a vizsgához közel is, amelyeket kezdőként se követtem el soha. Egy jó szavuk alig van hozzád, egy dicséret, biztatás.
Az előző esetnél nem tudom, hogy jogtalan lenne-e elkérni a tanulótól a vizsgán keletkezett kár összegét, ha igen, akkor egy újabb jogtalan követelőzés, azzal fenyegetés, stresszelés.
Lopja az idődet, így ezáltal a pénzedet: nem elég, hogy rövidebbek az órák, rendszeresen megállnak 5 percekre beugorni valahova, plázázni, tankolni, cigit, vizet, kávét venni, inni, szívni. Volt, hogy a Pólusba vett át valamit, amíg beérünk a parkolóba rengeteg idő elmegy, ami nem biztos, hogy érdekem lenne nekem, hogy erre menjen, majd nyilván tudjátok, hogy egy pláza parkolójából begyalogolni, átvenni a cuccomat, visszajönni, majd még ott előttem kibontogatni, rájönni hogy működik és "beszerelni" az autóba (valami jelentéktelen illatosító vagy töltő volt), mennyi idő. De azt se felejtem amikor tortát vettünk, 20 percig kerestünk parkolóhelyet, nem túlzok, még lehet kevesebbet is mondok, tudjátok belváros. Gurulgattunk, volt, hogy már átvette a kormányt. Majd leparkol, kiszáll, bemegy, visszajön mert a balfék benthagyta a pénztárcáját, újra vissza, sorban áll, megveszi, visszaül. Pofátlanság, rablás. A 0,5 órás pofázásokról, sztorizgatásokról, ahol egy 2 percben elmondható tanulságot akart legfeljebb átadni, vagy teljesen öncélú volt, nem is beszéltem, abból is volt egy pár.
Szóval mindez a visszaélés, csalás, gusztustalan viselkedés áll szemben azzal, hogy én tanulóként nem vezettem hibátlanul. És jön a híradóban látott karambolokkal rettegni és rettegtetni ez az ostoba vénember. Oké. Szegény azt se tudja, az írásából látszik, hogy a kocsiajtót valaki nem azért csukja be erősebben, mert egy rosszindulatú idegbeteg, hanem mert ha gyengébben csukod, akkor ugyan becsukódik, de nem rendesen, de gondolom ezt mindenki tudja, aki valaha csukott be kocsiajtót, hogy két állásban is tud csukva lenni és az egyiket autó is nyitottnak jelzi. Egy rosszindulatú, rendkívül buta ember. Csodálkozik, hogy nem vettem további órákat, a város legdrágább autósiskolájánál? Ilyet szól a végén, hogy sajnálja, hogy leigazolta nekem az órákat és segített nekem. Én elfogadom, ha a vizsgabiztos úr, úgy látja nem vagyok kész a vezetésre, ilyen oktatás mellett nem is csodálkozom ezen, meg tényleg egy nehéz dolog ez és emberi életek múlhatnak rajta, nem baj. De egy ilyen trógerhez nem megyek vissza és ha rajtam múlik, mindenkit távol tartok tőle, aki lélegzik.
Egyetértek az előző válaszolóval, ha más nem de Sopronyi tényleg egy bunkó. Kezdő vezetőknek ajánlja a honlapjuk is, hát minden való neki csak az nem. Ha az első pillanattól nem megy minden már rögtön küldene át automatára. Ráadásul még el is dicsekszik vele, hogy melyik diákja hányadik bukásán van túl.
Több oktatóval nem próbálkoztam inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!