Ha hitelre veszek autot (lízing) akkor azt röktön át is kell iratnom saját kölcségre vagy azt hozzá számolják a törlesztésnél "hez"?
"kölcség" mi? Ugye nem az eszedért szeretnek more?
Mielőtt bárki is elkezdene számolgatni szólok, hogy tudomásom szerint a hitelhez legalább 30% önrész kell, és nem minden használt autóra ad a bank hitelt, de ha ad is max. 3 éves futamidőre! Ha jól emlékszem talán 10 évesnél idősebb autóra esélytelen hitelt felvenni.
Segítek értelmezni is a fentebb leírtakat: Ha kétmilliós autót akarsz, akkor gyűjts össze legalább 600 ezer Ft-ot, és számíts arra, hogy a törlesztő részlet legalább 50-55 ezer lesz.
Ha tévedtem, majd kijavít valaki.
Egy pénzügyi tanácsadó ismerősöm vélemény alapján 3-6 havi nettó fizetésből szabad venni maximum autót. Ha ezt betartod lehet fenn is fogod tudni tartani.
Minimálbérre nem javasolna autó vásárlást.
Én neked kizárólagosan egy Swiftet 1.3 ajánlanék, maximum 300000 ft-ig, plusz átírás (50 + biztosítás), és kb 100000 a nagy szervizére! És ezt az összeget össze kell szedned kp-ba, nem hitelre!
Én hetente majdnem annyit keresek, mint te, de még így is sokszor gyűjtögetnem kell hónapokig egy nagyobb javításra, egy 13 éves Golfhoz!!!
Úgyhogy, ha nem akarsz több éven keresztül nyomorogni, akkor azt teszed amit ajánlottam. Mert nincs is annál jobb dolog amikor van egy szép autód, de csak nézegeted mert havi max 10000-ért tudsz tankolni bele, és 1 éven keresztül gyűjtesz egy olaj + szűrő cserére. Egy autó ezenkívül még el is tud romolni, és akkor repkednek majd a százezrek!
Sanyika! A sofőr bérét miből veszed? Ezzel a helyesírással, s ezzel a sok butasággal, amit összehordasz, nem nagyon lehet meg a nyolc általános, tehát jogsid sem.
Már a kérdés is olyan zavaros, hogy többször el kell olvasni ahhoz, hogy még akkor se legyen világos, mit is akarsz.
A teljes vételárat hitelbe bevállalni nagyon nagy felelőtlenség. Én 40% önrésszel vettem hitelre. 1.2 milliót vettem fel, 7 évre. Vissza pedig 2.8 millió lett.
Nekem kezdetben a havi törlesztésem a nettó jövedelme hatodrésze volt. Aztán egy évig munka nélkül voltam. Közben a havi törlesztés majdnem a duplájára nőtt (svájci frank).
Már túl vagyok rajta, munkám is van, a bérem viszont jóval kevesebb, de még mindig a duplája a tiedének.
És nagyon meg kell gondolnom, hogy mikor autózom!
11#
a feltételek kb azok amit írtál, de van még hozzá jön ez:
A nettó fizetés maximum 30%-ig terhelhető!!!
Ez 75000-nél 22500
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!