Melyek a legmegbízhatóbb 3,5-es kishaszon kocsik?
Mi szeretjük a Sprintereket és a Volkswagen LT-ket, jómagam is beszoktam segíteni egy haveromnak, aki fuvarozgat Belgiumba egy LT-vel és egy Sprinterrel. Általában túl vagyunk pakolva, a raktérben vagy 3 tonna árú, meg mondjuk a traileren, amit húzunk, van egy 2,5 tonnás Touareg, de bírják. Az igazság, hogy 3 évente újra kell festeni őket, nem tudom felfogni hogy rozsdázhatnak ennyire. A másik, hogy a Sprinternél érzékeny a motor (bár nagyon erős, 316 CDI, azaz 160 ló). Viszont minden évben rákölt egy vagyont, problémamegelőzés végett, hogy nehogy megálljon az Autobahnon, mert akkor a mentés ára felér egy kisebb autó árával. Az LT-ben még a sor5-ös, adagolós TDI van, azzal soha semmi gond nincs, csak az olajat csipegeti már, ja és nagyon gyenge a Sprinterhez képest (100 ló). Igaz az LT-ből is van 160 lovas változat, de az a 2.8 TDI, és nem tudom, ha van olyan jó, mint a 2.5-ös.
Amiket látok még a pályán: rengeteg Fiat Ducato van, tolják neki 120-130-al, de mennek. Szerintem ha ilyen sok van belőlük, rosszak nem lehetnek.
Ford Transitok szintén jól össze vannak rakva, de ott sok mindenkit hallok panaszkodni a motorra.
Én végül a Sprinterre tenném le a voksom, ha az összes orosz meg ukrán (ja és román) a Sprinterekkel jár nyugatra, és az otthoni mostoha körülményeket is bírják, rosszak nem lehetnek.
Iveco.
Sokat eszik, de annyival kevesebbet kell servize hurcolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!