Lada 2105 AC pumpából folyik az olaj egy kis lyukon mitöl lehet?
Mégis milyen lyukon?
Mert gyarilag semmilyen "lyuk" nincs rajta!
Fotó?
Én kb. 2 hónapja vettem 2107-hez AC-t (gondolom ugyan az a típus), azon nem volt semmilyen lyuk.
A membránok közti műanyag távtartó gyűrűn kell lennie lyuknak. Ha az szivárog, membráncsere. (kb. 500Ft-1000Ft.)
Azért van lyuk, hogy előbb észre lehessen venni a membránszakadást, mint hogy telepumpálja az AC a kartert.
Na, akkor kezdjük az elejéről.
Mennyi az AC tolórúdjának kiállása? A szervizkönyvben megvan a maximális adat (sosem tudom fejből, de ezért van a könyv), ezen mérték fölé nem szabad menni, mert túl nagy lesz a nyomás, tolja a benzint mindenfelé.
Milyen az AC talptömítése? Gyári, vastag papír vagy valami utólag faragott hulladék? Mert az utóbbi nem bírja a nyomást.
Milyen az AC alatti bakelit alátét? Ha repedt, persze, hogy folyik a benzin, olaj vagy vegyesen.
Milyenek a szelepek? Jókor nyitnak és zárnak? Volt már olyan nyomóoldali szelepem, ami szívásra nyitott - el tudom képzelni, hogy rosszkor zár és végül megnő a nyomás, tolja mindenfelé a benzint a szivattyú.
Ha ezekre megvan a válasz, akkor könnyű megmondani, mitől folyik a benzin, olaj vagy benzin-olaj keverék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!