Kemény mínuszban inkább álljon a kocsi?
Ne. Az ember fontosabb mint az autója.
Ezen az alapon esőben se vigyél magaddal esernyőt, mert vizes lesz, és hamarabb tönkremegy.
"ilyen hidegben többet kell járatni a motort? (persze nem állóhelyzetbe értem hanem eljárni vele 10-20km) ?"
10-20 Km télen is ugyanannyi mint a legeslegforróbb nyári napon.egyébként tényleg azért van hogy az életedet megkönnyítse:most pont a legzordabb időben nélkülöznéd?
Ha azt a cikket olvastad, amire én gondolok, ott le van írva, hogy a hidegben sem közvetlenül a hideg árt a motornak, hanem az elégtelen kenés miatti kopás, ergo az elindulok megyek vele egy kilométert, leállitom, ismét inditom...
Az motor a használattól kopik melegben is, hidegben ez a kopás mértéke nagyobb, de hidegben is lehet üzemmeleg a motor...
Az meg elég nonszensz, hogy akkor ne autózz
beléd állt valaki? csodálkozol?
az autó van érted, és nem te az autóért..persze, ha biztosra akarsz menni, akkor a kenőolaj minősége a legfontosabb.
Lecseréled az olajat 0W20-SN minőségre, az ken rendesen.
Akkor, és annyit mész vele, amennyi jólesik. Bármilyen autód is van.
Végre egy értelmes ember.
Nekem is 0w20 titanium FST van benne, a minap kora reggel -21 fokban is kb a negyedik főtengelyfordulatra indult, de az olajlámpa már előtte kialudt.
Hetente 2-3 alkalom az nem ritka (pl akkutöltés szempontból). A gond inkább a rövid távokkal van, de ezért nem érdemes feleslegesen 30 Km-t menni vele mert megjavítani nem fogja az autót ha mellette ugyanúgy rövid távon megy. Oda menj vele ahova kell és kész. Normális olajat vegyél bele, meg minden ősszel cseréltesd, hogy a telet az új olajjal járja. Aztán kész, az autó használati tárgy, így is úgy is elkopik és kidobod.
Egyébként meglepően sokat kibírnak, nem egy autót szereltem már ami ilyen 2Km-es szakaszokra volt használva, lazán mennek kis köhögéssel 7-8 év után is. Benzinesek nagyságrendekkel jobban tűrik ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!