Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó karbantartás tippek trükkök?

Autó karbantartás tippek trükkök?

Figyelt kérdés
Vételeztem egy használt autót, jelen pillanatban megfelelő műszaki állapotban van vásárlás előtt lett cserélve minden olyan dolog ami cserére szorult, ám a későbbiekben biztosan költeni kell majd rá folyamatosan, mikre kell figyelni? Hasznos tanácsokat elfogadnék rutinos autovezetőktől, mivel én még kezdő vagyok ebben a témában de el kell kezdeni valamikor. Nos gondolok itt az olajra szelvedőmoso gumik, stb stb.. . 1,4 és renault thaliárol van szó 2002-es kiadású benzines. :)

2017. jan. 9. 11:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Az egyik előző kérdéshez írta az elnök úr, ide is passzol:

"Donald J. Trump nevű felhasználó válasza:

Hűtőfolyadékot 2-3 évente

Fékfolyadékot 1,5-2 évente

Motorolajat évente

Ablaktörlőfolyadékot évente

Hajtóműolajat 3 évente

Szervóolajat 3 évente

legalább ajánlott cserélni! Akkor is, ha nem, vagy alig használod ez idő alatt. Ha meg még a megadott csereperiódusnál többet is megy ez idő alatt, akkor természetesen még gyakrabban."

Gumiknál, ha kopott akkor mindenképp csere, egyébként 5-6 évente az is cserés.

A motorolaj meg inkább 10-15 ezer kilométerenként cserélendő.

2017. jan. 9. 12:03
 2/2 anonim ***** válasza:
Aranyszabály, hogy nem hiszünk a mesékben. Mondhatja bárki, hogy most lett cserélve az olaj, a vezérlés, stb. Használt autó vásárlása esetén ezeket meg kell ejteni, mondjon az eladó akármit is.
2017. jan. 10. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!