Autó karbantartás tippek trükkök?
Figyelt kérdés
Vételeztem egy használt autót, jelen pillanatban megfelelő műszaki állapotban van vásárlás előtt lett cserélve minden olyan dolog ami cserére szorult, ám a későbbiekben biztosan költeni kell majd rá folyamatosan, mikre kell figyelni? Hasznos tanácsokat elfogadnék rutinos autovezetőktől, mivel én még kezdő vagyok ebben a témában de el kell kezdeni valamikor. Nos gondolok itt az olajra szelvedőmoso gumik, stb stb.. . 1,4 és renault thaliárol van szó 2002-es kiadású benzines. :)2017. jan. 9. 11:48
1/2 anonim 

válasza:

Az egyik előző kérdéshez írta az elnök úr, ide is passzol:
"Donald J. Trump nevű felhasználó válasza:
Hűtőfolyadékot 2-3 évente
Fékfolyadékot 1,5-2 évente
Motorolajat évente
Ablaktörlőfolyadékot évente
Hajtóműolajat 3 évente
Szervóolajat 3 évente
legalább ajánlott cserélni! Akkor is, ha nem, vagy alig használod ez idő alatt. Ha meg még a megadott csereperiódusnál többet is megy ez idő alatt, akkor természetesen még gyakrabban."
Gumiknál, ha kopott akkor mindenképp csere, egyébként 5-6 évente az is cserés.
A motorolaj meg inkább 10-15 ezer kilométerenként cserélendő.
2/2 anonim 

válasza:

Aranyszabály, hogy nem hiszünk a mesékben. Mondhatja bárki, hogy most lett cserélve az olaj, a vezérlés, stb. Használt autó vásárlása esetén ezeket meg kell ejteni, mondjon az eladó akármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!