Hol lehet T betűt venni a kocsimra, mivel még elég béna
vagyok és így hátha megértőbbek lesz a többi autós?
Utolsó! Te valószínűleg jogsival születtél és sosem voltál kezdő!!! Az ilyenek miatt (mint Te) fél a legtöbb kezdő kimenni a forgalomba! Én még csak 30 (harminc) éve vezetek napi szinten, de sokszor én is félek az ilyen született őstehetségektől, mint amilyen Te vagy! Jó lenne elmenned egy pszichológushoz, elbeszélgetni a személyiségzavarodról!
2008. okt. 9. 08:19
12/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a válaszokat, amúgy itthon is megoszlanak a vélemények :), drága férjem szerint nem kell a T betű, rám van írva.... :D
Amúgy Pesten vezetek, és tényleg baromi türelmenetlenek, és bunkók az autósok! :( És nem tudom hogy jobb lesz-e a helyzet egy matricától, vagy épp ellenkezőleg.... :S
Előző, én vagyok az "utolsó". Gratulálok hogy 30 évi gyakorlattal a kezedbe még mindig beparázol ha egy dinamikusabban közlekedő autós melléd ér. Én is voltam tanuló, 4 éve, azóta is baleset nélkül, néha velem is faszkodtak. De eszembe nem jutott T betüt rakni a kocsimra, bár poénnak jó lenne, néznél mikor elhúzom melletted. Azt meg hogy szeretek gyorsan és dinamikursan menni nem nevezném személyiségzavarnak, inkább neked kellene kezeltetned a napoleon komplexusod.
2008. okt. 10. 16:08
T betűt érdemes kirakni, mert hogyha zöld lámpánál vki nem indul el rögtön akkor kürtöt szoktam nyomni de ha van T betű akkor sejtem h vmi kezdő úgyhogy akkor először csak villantani szoktam. Ilyen előnyei vannak. Hátránya az, hogy lebecsülnek és majd kielőzgetnek mindenhol, de hogyha még amúgy is kezdő stílusban vezetsz akkor egyébként is ez lenne. Szóval összességében szerintem egy darabig érdemes kitenni, aztán ha nem jött be akkor még mindig le veheted :)
2008. okt. 11. 08:56
15/19 anonim válasza:
nyomtatvány bolzokban kaphatsz, de nem vegyél szerintem mert annál "bunkobbak"az autósok nagy része, tisztelet a kivételeknek............
2008. okt. 11. 19:27
Köszi a gratulációt!
Örülök, hogy NÉGY év gyakorlattal ilyen hatalmas dinamizmusra tettél szert! Szerintem te már akkor elfelejtetted a KRESZ-t amikor kézhez kaptad a jogsidat! A könyv elején írják, hogy defenzíven kell vezetni, ami egyébként nem összeegyeztethetetlen a dinamikus vezetéssel! Gondolom az irányjelzőt csak elvétve használod, a "zebrán" elsodrod a gyalogost, másokat is veszélyeztető előzésekbe kezdesz, soha nem mondasz le az elsőbbségedről és még sorolhatnám, hogy mit tartasz dinamikus vezetésnek! Nem nekem van "napoleon komplekszusom, hanem neked ven "T-betű fóbiád"! Ha viszont öngyilkos akarsz lenni ahhoz jogod van, de ezt egyedül tedd és ne úgy, hogy dinamikusan másokat veszélybe sodorj!
2008. okt. 12. 10:11
Te mindent úgy csinálsz ahogy a nagykönyvben meg van írva? Defenzív vezetés az igen, ami azt jelenti hogy nem töröm össze magam és mások, és kerülöm a balesetveszélyes helyzeteket. Ez mért ne lenne összeegyeztethető a dinamikus vezetéssel, ami nem egyenlő az öngyilkos hajlammal. Látom sokan lenyomják a kis buzukid. Nem zavartok addig míg a külső sávban töttyögtök és nem tartjátok fel a forgalmat. A zöld lámpánál meg már mindenkinek illik elindulni miután átment a forgalmi vizsgán.
2008. okt. 12. 18:56
Úgy látom kezdünk egyetérteni:)
Egyébként én is azt írtam, hogy összeegyeztethető a defenzív vezetés a dinamikussal! Azt én se szeretem ha a zöld lámpánál nem indul el előttem valaki de ha megtörténik, akkor nem kezdek el üvöltözni és öklöt rázni!
Balesetmentes vezetést kívánok és vigyázz másokra és magadra is!
Üdv.
2008. okt. 13. 08:02
Már látom, azt a részt lehet kicsit félreolvastam.
Viszont még sok ép kilómétert.
ödv
2008. okt. 13. 14:04
Kapcsolódó kérdések: