Világitós sebváltógombot hogy tudnám beépitani a kocsiba?
Van egy sebváltógombom ami 6 ledes, belulről a vezetékek a gombban be vannak kötve .
Be szeretném épiteni a swiftembe de ott ugyebár nincs semmi vezeték neki leágaztatva;
Kerdésem az lenne hogy honnan tudnán neki elhozni a vezetéket hogy világítson ?
- a szivargyújtótól ( nem használom , max telefont tölteni )
- a fejegységtől ?
Baj autóvillamosság szembontjából ha mást is a szivargyújtóra kötnék? ( ledes koponyfej ) , vagy ha telefont töltök mikozben világit a sebváltógomb is ?
Ötletgazdák:
-kösse a szivargyujtóra?
Hogy aztán egész nap világítson? Sokkal célszerűbb a helyzetjelzőre kötni.
-testet kap a váltórúdon?
Valakinek eszébe juthatna, hogy a váltókar egy műanyag perselyben mozog, és a kulissza minden eleme gumigyűrűs rezgéscsökkentőkkel van szerelve.
/mint tudjuk, a műanyag és a gumi nagggyon jól vezeti az egyenirányított a 12V-os feszültséget.
És arra gondoltál, hogy hol viszed el a kábelokat?
Fölül elég egy furat, ahol bemegy a csőbe, de lenn a kulissza tövénél hogy oldod meg? Vagy jó lesz az kívülről a váltórúdon, szig.szalaggal karikázva? ;)
12#
"a testet közvetlenül a váltókar csavarjához is kötheted."
A váltókart a karosszériához rögzítő 4 csavar közül az egyikre gondoltam, lehet csak nekem volt egyértelmű a dolog.
"És arra gondoltál, hogy hol viszed el a kábelokat?
Fölül elég egy furat, ahol bemegy a csőbe, de lenn a kulissza tövénél hogy oldod meg? Vagy jó lesz az kívülről a váltórúdon, szig.szalaggal karikázva? ;)"
A váltószoknya eltakarja, nem fog látszani és a kábel sem törik meg megfelelő ráhagyással, és nem is fogja becsípni semmi sem!
"-kösse a szivargyujtóra? "
A szivargyújtó világításáról volt szó, ami a helyzetjelzővel együtt kapcsol!
Nem igen értem a problémáidat
#13.
Vegyük úgy, hogy nem szóltam. ;)
A kérdező, csak nyugodtan barkácsoljon, építse be a világítós váltógombot. Ettől az ízléses és roppant hasznos szerelvénytől, bizonyára az autó is jobban fog gyorsulni, sőt, talán még a fogyasztása, és a káros anyag kibocsájtása is csökkenhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!