Egy jó fényező megtudja csinálni?
Lenne egy 20éves autóm, amit nagyon szeretek, és sok minden fűz hozzá, tehát egy darabig még nem szeretném eladni.
Viszont korábol adodoan mar nehol lepattogott a festek a kavicsfelverodesek miatt..
Gondolkodtam, hogy ujrafenyeztetem, de 200ezret nem szeretnek rakolteni csak a fenyezesre...
Szerintetek egy jo fenyezo vallalja, hogy csak ott fenyezi, ill. javitja ki, ahol megkopott? Igy gondolom 30ezer korul lenne.. Kilehet igy kavarni a szint?
Hát én nem vagyok ebben biztos....
A kavicsfelverődéseket kijavítják az biztos. De az kicsi ecsettel vagy pipettával történik.
Viszont nagyobb sérülésnél csak komplett elemeket fényeznek egyben, ráadásul az is el fog ütni, mivel a nap már kifakította az eredetit.
De hogy foltokban nem fújnak bele az biztos!
Kb. 20-30 Ezer elemenként. Attól függ, hogy akril, metál vagy gyöngyház, és miből mennyi van benne.
Meg a gyakorlott fényező szem észrevesz még egy csomó dolgot amit te most még nem.:)
Lehet nem első osztályú festékből is szépen színt kevertetni, van amelyik színnél nincs is eltérés, de öregedésnél előfordul hogy el fog ütni.
Kb. így számolj.
"De hogy foltokban nem fújnak bele az biztos!"
Dehogynem. Eladásra, és még észre Sem veszed az első 1-2 hónapban, és ez gány.
Volt egy ismerősöm, mesélte hogy ahol gyakorlatozott, mindig megkérdezték, hogy ócsó legyen-e és eladásra megy-e.
Világos zold az auto.
Pont ezert kerdeztem, hogy a mostani szinehez kitudjak-e keverni a szint..
Ismerosom azt mondta szamoljak azzal, hogy sokkal fenyesebb lesz ahol javtani fogjak, szoval kerjek majd még polirizast is az egesz autora.
Tavaszra gondoltam a javitasat, mert kuszobcsere is lesz rajta, es akkor egyben vegeztetnem a fenyezeset.
Koszonom az eddigi valaszoloknak a segitseget!
En nem ganyoltatni szerernem, hanem normalisan megcsinaltatni, csak nem teli fenyezesbe, mert az nagyon sokba kerulne.. Ezert kerdeztem, hogy igy meglehetne-e csinalni normalisan.
Igen, polírozás kell mindenképp.
Profik még azt is szokták csinálni, hogy kicsit a szomszéd elemet felkapják 2000-es vizes papírral, és abba is belefújnak, a végén meg polír. Akkor semmi eltérést nem lehet észrevenni, bár elsőosztályú festéknél ez felesleges. Mi csak maszekoltunk magunknak hobbiból öreg vasakat még 20 éve, de becsülettel jó anyagból. Az egytlen a kmra Volt amire nem Volt pénzünk. Érdekes Volt, amikor láttuk hogy a friss fehérnél az eredeti sokkal sárgább, azt hittük, sosem lesz egyforma, és polírozásnál szépen eltűnt az eltérés.
Telifény 200 ezerért is gány.
Nekem ismerős fújta bent a munkahelyén, a motorháztető, egy küszöb, 2 kökhárító és csomagtér tető Volt 200 Ezer.
Plusz telibe polírozás.
A fényezők nem igen fognak telifényre rábeszélni, mert nekik is rossz üzlet, neked meg drága.
Dolgoztam én is régebben egy műhelyben, napi 5-10 elemet megcsinált a tulaj, az 200-300 Ezer. Ha csak elemjavításról beszélünk.
Egy telifénnyel meg dolgozik 2-3 napot, és az Sem sokkal több mint 10 elem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!