Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit ajánlanátok egy kezdőnek?

Mit ajánlanátok egy kezdőnek?

Figyelt kérdés

Jövőre leszek 24 éves, ekkor szeretném majd az A korlátlan jogosítványt megcsinálni. Nincs tapasztalatom motorozás terén, ismerőseim sincsenek e téren. Nekem főleg a gyorsaságik tetszenek, főként a forma és menetteljesítmény miatt. Elég nyugodt vagyok, sose keresem a kétes helyzeteket a forgalomban meg amúgy sem.

Első motornak mit javasolnátok? 250-es Ninja-t néztem, de évjárat és ár téren már némi többlettel kijönne egy 600-as. Nagyon erős lenne kezdésnek? Nem vonzanak engem a száguldozások meg eszetlen manőverek... Jogosítvány után mindenképpen gondolkodok egy vezetéstechnikai tréningen.

Kíváncsi lennék, ki mit javasolna, esetleg hasonló helyzetben volt-e valaki.

2017. jan. 7. 13:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"Nem vonzanak engem a száguldozások meg eszetlen manőverek..."

Mindaddig, amíg fel nem ülsz egy izmosabb motorra. :)

Meghalni viszont a 250-essel is meg lehet, úgyhogy igazából mindegy.

2017. jan. 7. 13:33
 2/11 anonim ***** válasza:
A 250-es Ninja, vagy bármilyen hasonló kategóriás motor jó irány. De mondjuk ez már sportmotor, lehet hogy mégis ráfogsz kapni a sebességre. De 600-ast 0 tapasztalattal semmiképpen se vegyél.
2017. jan. 7. 14:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem tapasztalatszerzésnek vegyél egy 600-as sporttúrát, használd 2-3 évig, aztán vegyél egy 600 sportmotort. Sporttúra legyen 70-100lóerő közötti, úgyis ehhez hasonló gépeken fogsz tanulni és vizsgázni. Hornet, Fazer ezek mind 94-98lóerősek. De végülis jó a 250-es ninja, csak azt már 2hét után nyelezni fogod, szerintem az gyenge, hamar kinövöd.
2017. jan. 7. 15:01
 4/11 A kérdező kommentje:

Lehet bennem van a hiba, de nem látom értelmét egyáltalán az efféle közlekedésnek.

Ezért tartok a 250-estől, a fiatalabb példány (sok sincs) mind 700 ezer felett van. Ha el akarnám adni, lehet rajtam maradna vagy nagyobb buktával lehet csak továbbadni.

2017. jan. 7. 15:07
 5/11 anonim ***** válasza:

"nem látom értelmét egyáltalán az efféle közlekedésnek"

Mármint mifélének? A nyélgázon csapatásnak? Akkor minek a sportmotor?

Olyan ez, mintha vennél egy ütős Ferrarit vagy Lamborghinit, de csak arra használnád, hogy eljárj a Tescoba bevásárolni.

Ha nem vonz a sebesség, a szabályok sárbatiprása és mások tesi épségének veszélyeztetése, akkor vegyél egy túramotort. Vagy egy cruisert (amúgy is az való férfiembernek).

2017. jan. 7. 15:28
 6/11 veterán vas ***** válasza:

Ahogy írod, még sem tapasztalatod, sem jogosítványod, sem motorod nincs, de már a #4. válaszodban azon filózol, hogy "..majd ha el akarod adni, rajtad marad, vagy bukta lesz...".

Ha ezzel a gondolattal indulsz, akkor ne is vegyél semmit.

2017. jan. 7. 15:41
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom, hogy 110-nél kereken annyival kell menni, de leakasztott órával sincs nagy értelme. Ezért fiatalon főleg eldobni az életet...

Kinézetük tetszik nekem a legjobban, persze menetteljesítményük is csapnivaló.

2017. jan. 7. 15:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Kocsit is így vettem, hogy ne kelljen nagyon sokat hirdessem. Nem bróker vagyok :D
2017. jan. 7. 15:48
 9/11 anonim ***** válasza:
A motorozás elég nagy luxus, velejár a bukás is.
2017. jan. 7. 15:56
 10/11 anonim ***** válasza:

De ne csak a kinézete érdekeljen! Ha tetszik, akkor vegyél egy posztert, vagy makettet. De motorozni, használatra ne az legyen a fő szempont, hogy hogy néz ki, hanem hogy mennyire felel meg az igényeidnek.

Ha nem akarsz csapatni, akkor tök felesleges olyan motort venni, ami 130 alatt még el sem mozdul alapjáratról.

Ha nem akarsz csapatni, akkor tök felesleges olyan motort venni, amin borzasztó kényelmetlen az üléspozíció és fél óra után már úgy érzed, eltörik a derekad.

Ha nem akarsz csapatni, akkor tök felesleges olyan motort venni, amin még egy szendvicset sem tudsz magaddal vinni, ha mondjuk öt kilométernél nagyobb távra mennél.

2017. jan. 7. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!