Minarelli am6-on segít a motorfűrész karburátor?
Régen a Simsonokra tettek motorfűrész karburátort és állítólag jobban ment tőle.
Minarelli am6 ra tennék egy 50 köbcenti körülre tervezett motorfűrész karburátorát javulna tőle?
"Régen a Simsonokra tettek motorfűrész karburátort és állítólag jobban ment tőle"
Urban Legend. A fűrész karbik másképp működnek mint a motoroké, mert ott követelmény hogy minden helyzetben biztosított legyen a benzinellátás. Ezt úgy érik el, hogy a fűrész karbin nincs úszóház amiben áll a benzin, hanem helyette van egy gumi membrán, amihez a karterből (elősűrítő tér) vezetik a nyomást (vagy vákuumot), így a membrán szívja a tankból a benzint és az megy is rögtön a motorba. Tehát egyáltalán nem elég felcsavarozni a fűrészkarbit, hanem még a nyomáscsövet is installálni kéne. Meg az egész rendszert összehangolni. Ha ezt te meg akarnád csinálni attól kihullana az összes hajad. És még "jobban" sem menne a motor, mert nem (csak) ezen múlik egy motor teljesítményleadása.
Köszönöm a válaszod.
Csak azért gondoltam mert ugye a membrán ami a benzint nyomja csinál egy kis benzin nyomást (ha jól tudom). Ezt a nyomást gondoltam arra kihasználni hogy több üzemanyagot juttassak be.
A beépítést úgy gondoltam megvalósítani hogy csinálok egy átalakító közbetézet a szívócsonk és a torok közé és levegőszűrőstől, pumpástól mindenestől áttenni a karburátort.
De akkor gondolom azért nem láttam ezt a megoldást még sehol mert nem ér semmit.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!