Kulfoldrol behozott hasznalt autokon mennyi haszna van egy kereskedonek?
Nincs, mert az a haszon , amire te kíváncsi vagy nem csupán a vétel és az eladás különbségéből jön össze.
Kint megvásárolja a nepper az autót, mire a határon átjön, már több százezer kilométerrel kevesebbet futott az óra szerint.
Márkás, alig futott gumik vannak rajta? - lecseréli olcsóbb, lestrapált abroncsokra.
Alig használt az akkumulátor? - van raktáron néhány döglődő akksi, jó lesz az bele.
Arra is van példa, hogy még a katalizátort is kibelezi a nepper eladás előtt, és persze vannak tisztességesebbek, akik kevésbé nyúlnak bele a kint vásárolt autóba, de a kilométer óra visszatekerése szinte kötelező jelleggel megy.
Nem hiszem, autodna-n le lehet kerdezni az alvazszam alapjan a teljes tortenetet es egy normalis ember elvisi markaszervizbe mielott megveszi.
Es nem is a vetelar es az eladasi ar kozotti kulonbsegre vagyok kivancsi, hanem a haszonra. Tehat a kulonbozet miusz a szallitas, a regisztracio, rendszam, stb.
Szerintem általánosságban elmondható, hogy a 10%-ot egy ilyen autón szeretnék megkeresni-vagyis 3-500e Ft-ot.
Biztos, hogy egy rendszeresen külföldet járó kereskedő belefut ennél jobb vételekbe is és nagyobbat szakít.
Én is kereskedő vagyok (nem autókkal foglalkozom), igyekszem 10-15% haszonra szert tenni, mert abból kell kitermelnem a rezsit, bérkeretet az alkalmazottakra, az ÁFA-t, a járulékokat, és persze a hasznot, amit optimális esetben visszaforgathatok.
Gondolod, hogy bárki is itt, neked pont elmondja mennyi is a haszna?...
bennfentes info? pfff..
Én már láttam olyat is, hogy kint ~3 millióért hirdették az autót, mire behozta a nepper már 4 millióért árulták.
De még a vevő így is nyert rajta 4-500 ezret. Szal mindenki jól járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!