Motorcsere, motorkód. Hogy is van ez?
"Azt mondta, hogy majd kirohasztják a motorszámot és újat kap!??"
Ez így ebben a formában bűncselekmény, ezért csücsüt lehet kapni, nem újat.. :D
Minden motornak van egy típuskódja és egy sorozatszáma. Van autó aminél a motorkód van a forgalmiban, ott adott kódon belül akkor cserélsz motort amikor akarsz.
Van autó aminél a motorszám van a forgalmiban, ott cseréhez már kell adásvételi is meg okmányiroda stb..
Ki lehet csiszolni/savazni a motorszámot, de ez jelen állás szerint bűncselekmény. Mármint ha kiderül, hogy te csináltad. Ha nagyon akarják akkor kiderül.
Itthon simán van ilyen. Ha az eredetvizsgáló megállapítja, hogy láthatóan nem idegenkezűség miatt sérül a motor vagy alvázszám akkor nagyon sokáig új alvázszámot ütöttek be az NKH vizsgabázisán vagy a motorszám helyett raktak egy plusz aluplakettet a motorra egy arra beütött kóddal. Nekem is van ilyen autóm, AF-es motorszámmal ( így vettem, azóta már ebben sem az a motor van xD ).
Ma már nem új számot adnak ki a motorra, hanem a motor kódját rögzítik a forgalmiba, ha megsérült a motorszám ( nyilván amiben motorkód van eredetileg is ott ez mindegy ).
Ha tudnád, hogy a magyar kollégáid mit meg nem csinálnak, szerintem sírva fakadnál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!