Hogyan lehet leellenőrizni, hogy működik-e az olajszivattyú?
Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és válaszoltál a kérdésemre.
B.U.É.K.
Lehet, hogy nagyon híg az olaj, és ehhez képest kopott a szivattyú.
Most hideg van, de próbálj sűrűbb olajat tölteni, hátha... Ebből nagyjából kiderül, mi az ábra..
Nem írtad milyen autó, de az ellenőrző lámpa jeladójával is kb. olyan gyakran szokott baj lenni, mint az olajpumpával.
Az is lehet, hogy valahol dugulás van benne, vagy kering benne valami kosz. Én ezeket próbálnám:
1. Jeladó teszt/csere (ez általában filléres dolog)
2. Olaj + szűrő csere (úgysem árt)
Műhelyben lehet rákötni olajnyomás mérőt, ha gyengélkedik a pumpa, talán az is megmutatja.
Nekem 1000-es Swiftem van (nem a szomszédnak), állítom, hogy nincs olajszint jelzője.
A lámpa az olajnyomás hiányát jelzi. Ha csak néha jelez, akkor nem lehet a kopott sziattyú miatt.Szerintem: legyen benne elég olaj, aztán az elektromos jeladó vezetékét ellenőrizd, ha marad a hiba cseréld újra az adót,Ha még mindíg maradt a hiba, vidd autószerelőhöz, mert le kell venni az olajteknőt a további hibakereséshez.
(Nyomásmérő órát az elektromos nyomásérzékelő helyére szoktunk bekötni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!