Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Tuningoljunk. " Kinek milyen...

"Tuningoljunk. " Kinek milyen ötlete van?

Figyelt kérdés

Azért tettem idézőjelbe, mert nem olyan tuningot szeretnék amiből 100-ak vannak az utcán.

Olyan ötletekre vagyok kíváncsi, amikkel 1 jobb, egyedibb, használhatóbb autót lehet csinálni.

Az autó fajtája szerintem ilyen téren lényegtelen, de 1 nem mindennapi autóról van szó.

Igényesen/ésszerűen szeretném építeni az autót. Tehát sportkipufogó, sportlégszűrő, ültetés kizárva.

2016. dec. 29. 21:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem hülyék a gyártók és majdnem mindenhol 130 a sebességhatár is, ergo tudják hova kell jól belőni a váltót. Már megint a gyakoris fotelfizika megy, ha lassabban forog akkor kevesebbet eszik és a gyártók a hülyék. Persze.
2016. dec. 31. 00:41
 12/21 anonim ***** válasza:
Van olyan kocsi ami azonos LE mellett kapott 5ös és 6os váltót is.Pl az 1.4 es fiat stilo 95LE vel és valami csekély nyomatékkal kapott 6 sebességet váltót is.
2016. dec. 31. 11:03
 13/21 anonim ***** válasza:
50%

Azok parasztvakító hatos váltók voltak, rövidebb volt a hatosuk, mint az ötös váltó ötöse.

Nem a gyártók a hülyék, hanem a vevők és az újságírók, a gyártók pedig alkalmazkodnak. Ha túl hosszú a váltó, azt mondják, nem megy az autó, aztán nem veszik meg a hülyék. De nyilvánvalóan semmit nem tudsz az autókról, nem is erőlködök, hogy meggyőzzelek.

2016. dec. 31. 11:28
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
mert te rengeteget tudsz a kocsikról, ohh yeay.
2016. dec. 31. 12:35
 15/21 A kérdező kommentje:

6-os válaszoló: köszönöm szépen. Szerintem is lehet litereket spórolni, 1 jó váltóval. Főleg az én autómmal, mert 1 sima 4-es váltó van benne. Állítólag 160 a végsebessége. Nem mindegy, hogy ez a gyári 4-es váltóval, vagy 1 egyedi 5-ös, esetleg 6-os váltóval történik.

A többieknek inkább nem szólok, mert annyira még nem értek az autókhoz.

2017. jan. 1. 20:31
 16/21 Brandon41 ***** válasza:
0%
rakjál bele dupla kuplungos váltót oszt jól van.
2017. febr. 11. 21:12
 17/21 anonim ***** válasza:
Motorikus változtatás szóba jöhet?
2017. febr. 11. 21:29
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hát... a dupla kuplung az szerintem nagyon drága lenne.

Igen lehet szó motorikus változtatásról is.

2017. febr. 14. 18:32
 19/21 anonim ***** válasza:

Akkor viszont már ismerni kellene a pontos típust.

Ha régebbi autóról van szó akkor:

- karburátor cseréje injektorokra jó megoldás lehet

- írható előgyújtás vezérlő is sokat számítana

Vagy esetleg ott a turbósítás, de ahhoz vagy jó szakemberre vagy komoly szintű tudásra van szükség (én az utóbbit ajánlanám, pár hónapnyi időt el lehet tölteni a témával, meg ugye olcsóbbra is jön ki a végösszeg). De ez anyagilag mindenhogyan húzós, ha van turbómotorral szerelt modell az adott típusból, akkor az nagy előny lehet.

2017. febr. 14. 19:32
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Az injektort megfogom érdeklődni, hogy be-e szerelhető.

Az autó fajtáját nem szeretném elmondani, mert akkor jönnének a beszólások, hogy azt tuningolni, megy az még, meg ilyenek. Szóval nem mondom, hogy milyen az autó.

De köszönöm, a segítségeket.

2017. febr. 16. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!