Mit tehetek olyankor, ha egy autós nem lassít a zebránál? El kar ütni? Lefotozhatom? Feljelenthetem? Mik a jogaim,
Mielőtt feljelentenél bárkit is, tűnődj el, te hibátlan vagy? Ha igen, akkor provokáld csak az autósokat, fényképezz bátran, és irány a yard.
Négymillió jogosítvány van kiadva..neked van? Ugye nincs? Jobb is.
Én sokszor percekig állok a zebránál, mire végre valaki átenged. Ekkor félig átmegyek, állok az út közepén, az egyik forgalmi sávot elfoglalva, mert a szembe jövő sávban jönnek folyamatosan. Meg nem állnának! Nem egy ilyen esetem volt.
De volt olyan is, akik konkréten rám dudát, mert át mertem menni a zebrán.
De autósként is tapasztaltam már cifrákat. Pl az egyik ilyen, mikor a stop-táblás kereszteződésben a védett úton haladok és egy öreg papa fékezés nélkül jött ki és simán belém jön, ha nincs lehetőségem átrántani az autót a szembe jövő sávbe.
Vagy olyan is volt nemrég, hogy állok a sorban másodikként a piros lámpánál. Az előttem lévő megunja, gondol egyet és totál piroson átmegy. Nem zavartatja magát. Oké az ő dolga. Úgy gondolom ha ő átment az engem nem jogosít fel, hogy kövessem a piroson át. Előre gurulok a lámpához, megállok. Erre a mögöttem lévő autós (50 körüli nő) folyamatosan elkezdi nekem nyomni a dudát, látom a tükörben hogy tombolt ordibál és nemzetközi ujjmozdulatokkal mutogat nekem.
Úgy gondolom, hogy ez sem jogosít fel, hogy átmenjek a piroson. Úgyhogy szépen megvártam a zöldet, a néni meg addig tombolt mögöttem az autójában. :)
És ez csak néhány eset. Ha foglalkoznék az ilyenekkel, naponta, vagy akár naponta többször is járhatnék feljelentéseket tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!