0,24A nyugalmi áramfelvétel normális Astra J akksijánál?
Sok. Maximum 0,04-0,05 ampert fogyaszthat egy autó nyugalmi állapotban.
Lehet hogy a rádió van rosszul bekötve, és az a bemenete is állandó tápot kap, aminek csak gyújtásról kéne.
Gyári rádió egy autógyárba meg csak jól kötik be a rádiót. Gondolom alapból kell tápot kapnia hisz kivett kulcsnál is bekapcsolható:)
Hogy tudom legkönnyebben megnézni merre folyik az áram? Vegyem ki a biztiket egyesével figyelve az áramfelvételt? Nem fog elkódolódni valami (pl rádió, kulcsok stb)?
"Hogy tudom legkönnyebben megnézni merre folyik az áram? Vegyem ki a biztiket egyesével figyelve az áramfelvételt? Nem fog elkódolódni valami (pl rádió, kulcsok stb)?"
Pontosan, multiméter az autón és szépen biztiket egyesével kihúz. A rádió H astránál is már olyan, hogy az autóhoz hozzá van kódolva, szóval külön pin kódja nincs is neki, akkut ha leveszed felteszed megy és nem kell vele semmit csinálni (szóval gondolom a J is ilyen). A kulcsot se kéne ELVILEG elfelejtenie, DE D corsánál láttam olyat, hogy akksi le lett róla véve és gyári műszerrel lehetett a kulcsokat szépen egyesével újra rátanítani, mert bizony nem indult a gép, ezt sajna számításba kell venni :/
Amúgy eleget vártál? Lehet 10-20-30 perc is eltelik mire az autó eléri a normális nyugalmi áramfelvételét. Zárás után közvetlen még bele van kódolva, hogy várja, hogy mégis visszaülsz és indítasz :P
Rájöttem a bibire, az ajtók csak becsukva voltak a méréskor, nem távkapcsolóval lezárva:) Lezárva mindössze 4-5mA a felvétel.
Ezt nem is tudtam hogy ilyen nagy (kb 50x) a különbség. Ezek szerint ha garázsban áll az autó akkor is érdemes lezárni, mert kissé megnövelheti az üzemanyag fogyasztást! Megint tanultam valamit.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!