Milyen dízel autót vennétek?
VW 1.9 TDI!
Ha kicsit újabb kell: Hyundai/Kia 1.6 CRDI
Utolsó nem tudom hol él, egy viszonylag modern dízelt (vagy akár benzinest se) nem fognak gombokért, vagy régi Swift áron odaadni! Ezek már nem őskövületek. Felszereltségben, kényelemben tudják már azt mint egy mostani új átlagautó, csak már nem újak. Ezért koránt sem pár százezres kategória. Anno a 2000-es évek elején/közepén valóban egy ilyen idős autó már nem sokat ért. Csak akkor már az is nagy jó volt ha egyáltalán ABS mint extra volt bennük.
Ezekben a 2004-2008-as autókban pedig már ezek, hacsak nem valami nagyon fapad felszereltség, nem szímáítanak kuriózumnak, akár mind benne vannak: ABS, ASR, ESP, digit klíma, összes tükör, ablak elektromos, digit klíma, elektronikus lengéscsillapítás vezérlés, oldal- függönylégzsákok, navigáció, kanyarkövető fényszóró, fűthető ülések, stb...
Egy mostani 2016-os autó sem tud sokkal többet. Ha vigyáztak rá, egy 8-10 év körüli autó akár teljesen újszerű kinézettel is bírhat. Tehát nem véletlenül nem fogod 200.000-ért megkapni.
Ilyen paraméterekkel egy 1.7CDTI H Astrát vennék. Az enyém is ez a korosztály, rengeteg km-t tettem már bele, a kopó alkatrészeken kívül máshoz hozzányúlni még nem kellett, jól fogyaszt és megy mint a golyó.
"Utolsó nem tudom hol él"
A Földön barátom
A 2008-as H Astrákat 1 millától 2,5 milláig kínálják a neten. A 1,5 milla alattiak bizony a kínálat alsó harmada ahonnan én nem vennék autót.
Ennyiből mondjuk kapsz egy normálisan felszerelt, nem lepusztított, nem tekert órás 2000-2002/3-as Passatot mondjuk, de nem normális jól felszerelt 2008-as dízel autót :D
"A 2008-as H Astrákat..."
Akkor nézd meg a 2004-2008 közöttieket is!
Én meg 1,5 milliónál lényegesen többet nem adnék ma már egy H Astráért.
Csak összehasonlításképp, az enyémet 6 évesen vettem 2011-ben, Cosmo+ felszereltséggel (UHP4-en és a fullbőr (csak félbőr van benne) ülésen kívül minden benne van, amit akkor lehetett hozzá kérni), első tulajtól, 1,4M-ért. Azóta bő 150.000km-t tettem bele 5 év alatt, minden gond nélkül.
Szerintem nagyon megérte az árát. De ha akkor ennyiért ilyen autót kaptam, 5 évvel később nem vennék lényegesen drágábban ugyan olyan autót. Azért csak 12-13 éves konstrukció, azóta már kijött két újabb generáció is!
De! Ebben a korosztályban (2004-2008), ebben az árkategóriában (1,2-1,5MFt), az 1.7 Isuzu származású blokkal szerintem az egyik legértelmesebb választás.
De persze mindenki, ahogy gondolja...
"Én meg 1,5 milliónál lényegesen többet nem adnék ma már egy H Astráért. "
Értem én, te ennél többet nem adnál H Astráért én meg nem vennék a kínálat alsó harmadából autót magamnak :D
Biztos jó boltot csináltál, én elhiszem. A normális 2005-ös H dízel Astrákat most próbálják meg annyiért eladni, amennyiért te 5 év vetted. :D
szerintem mi csak simán más irányból közelítjük meg a kínálatot, amúgy semmi bajom az Astrával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!