1 millió környékén milyen 10 év körüli autót érdemes venni?
Közeljövőben le akarom cserélni öreg kocsimat egy korszerűbbre.
1 millió ft környékén, és olyan 10 év körüli kocsik között nézelődtem eddig.
Nincsenek túl nagy igényeim, főleg rövidebb távokra, munkába járásra használnám. Ezért is nézem benzines, kisebb ccm-es motorral őket (jellemzően 1.4 körüliek)
Amik szóba jöttek eddig: Seat Cordoba 1.4, Skoda Fabia kombi 1.4, Suzuki Ignis 1.3, Opel Astra G 1.4
Ezek közül ti melyiket választanátok? Milyen érvek szólnak mellettük/ellenük?
Tudtok esetleg még más típust ajánlani, hasonló kategóriában, mint amiket írtam?
Előre is köszönöm a válaszokat.
(a Fabiát nem ismerem, a többi közül)
Fenntartási költségeket tekintve talán az Ignis a legolcsóbb, viszont (szerintem) az Astra kényelmesebb és talán igényesebb (egy kicsit (és jobban is megy).
Az Ignisek általában jobban tűrik a nálunk szokásos hanyagolós hidegtartást, kisebb az esélye, hogy belfutsz egy olyan példányba, aminek később fel kell újítani a motorját.
Egyébként szóba jöhet még egy 10 éves Focus is, az az Astrával nagyjából egy kategória.
Köszönöm a válaszokat. Valóban, a Golf IV-es eszembe se jutott, pedig adja magát, ha már a G Astra is ott van a listán.
Az 1.6-os motor megfontolandó, ezt elismerem, de én azért nézegettem kisebbel őket, mert alapvetően nyugis sofőr vagyok, 90 fölé is csak ritkán megyek, úgymond nagypapa stílusban vezetek. :)
Amúgy a listám bővült még pár típussal: Renault Clio II (a Campus változat, 2006 környékén), Ford Fusion/Fiesta és Mitsubishi Colt.
Ezekről mi a véleményetek? Az eddigiekkel összehasonlítva hol szerepelnének nálatok a sorban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!