Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szoktatok számlát kérni az...

Szoktatok számlát kérni az autó javíttatásáról? Miért, miért nem?

Figyelt kérdés

2016. dec. 14. 23:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahova én járok, ott nem kérem, hanem adják.
2016. dec. 14. 23:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Detto, kartyaval fizetek, nincs olyan hogy nem kapok szamlat. Nyilvan nem sufnimuhely es nyilvan nem otezere' okosba' javitanak.
2016. dec. 14. 23:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Megbízható szerelőkhöz járok akiket ismerek. A vezérlés cseréről kérek számlát, mert azt el tudom számolni, a többiről nem. Mindenki jobban jár. (Ehhez mondjuk kell a felek közötti bizalom is) Mondjuk a többi nálam gyakorlatilag csak az olajcsere.
2016. dec. 15. 07:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Újonnan vettem az egyik kocsim, sokáig a hivatalos szervizbe hordtam. Az egy dolog, hogy eleve drága, plusz még az áfa, de nagyon nem is voltam elájulva a szakértelmüktől.

Pár éve viszont ajánlottak nekem egy maszek csákót, sokkal olcsóbb, megbízható, ha kell házhoz megy, hozza - viszi a kocsit. Fizetés zsebbe, számla nélkül.

Mindig feltölti pl. az ablakmosót, tesz a kocsiba illatosítót. Nem nagy dolog ez, de a márkaszervízben soha nem tapasztaltam ilyesmit, egy kiégett izzót nem voltak képesek kicserélni, hacsak külön nem szóltam.

Fele, harmadáron kijövök így.

2016. dec. 15. 08:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Még szép, hogy kérek. Ha elhibáz valamit a szerelő és nincs számlám akkor simán letagadhatja, hogy nála volt. Jártam már sufniműhelyben, a küszöböket akartam kicseréltetni. Két nap múlva hívtak, hogy kész van, mehetek érte. Annyit csináltak, hogy több réteg alvázvédővel eltakarták a rozsdás küszöböt szóval semmivel sem voltam előbbre. Végül elvittem egy jó szakihoz aki garanciát vállal a munkájára. Meg is csinálta igényesen.
2016. dec. 15. 09:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Családon, ismerősi körön belul sem ertunk ebben mindig egyet. En amugy számlapárti vagyok. Abbol indulok ki, hogy mas a munka morál is, ha elore jelezzük, hogy számlára lesz. Tobb helyen voltam mar, legtöbbször ugy veszik, nem kerek számlát, aztan van, aki megkérdezi, eddig egy hely adott szo nelkul.
2016. dec. 15. 09:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Kapok számlát, de hogy ténylegesen elvégezték -e az adott javítást/cserét vagy csak beraktak valami bontott cuccot, azt sosem fogom tudni mert nem értek hozzá és nem fogom szétszedni a kocsit, hogy megnézzem az adott alkatrészen, hogy azt tették -e bele ami a számlán szerepel.

Ez egy bizalmi szakma amivel sok helyen keményen visszaélnek.

2016. dec. 15. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!