Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehetséges így motorszerelést...

Lehetséges így motorszerelést tanulni legalább egy kicsit?

Figyelt kérdés

Jó pár éve nagy álmom már a motorozás, ha minden a terv szerint halad, jövőre szeretnék venni egy 125cc motort.Mire oda jutok azért szeretnék némileg érteni is hozzá, annak idején a DH biciklimet is így vettem. Arra gondoltam keresnem kellene egy ismerőst, aki hajlandó lenne velem foglalkozni egy kicsit, aki ért a motor szereléshez, és tanítgatna pár alap dologra. Tudom hogy összetett szakma,de tök hlyén nem szeretnék ráülni, aki csak vagizik, vezetni tudja de fogalma sincs milyen a gép.Sajnos azonban ismerettségi köröm elég csekély ebben a kategóriában.Szerintetek ez baromság vagy van benne ráció?

26/L

2016. dec. 14. 11:42
 1/6 anonim ***** válasza:
vegyél egy simsont és szedd szét apukáddal vagy nagypapával
2016. dec. 14. 11:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat tanulhatsz egy szerelő ismerősödtől. Azt javaslom vegyél is részt néhány javításon a műhelyében. Valamint az elméleti része is fontos, de ma már ehhez van az internet, tehát könyvtárba se kell menni elméletet összeollózni. De azt is praktikusabb lehet az ismerősödtől megtanulni, attól függően hogy ki milyen módon szeret információt gyűjteni. Mi szerelők is így tanultuk meg, beledobtak minket a tanműhelyben a "mélyvízbe", vagyis gyakorlott szerelő mellett járműveket javítottunk.

És nem csak szakiskolában képezheti magát az ember például motorszerelővé. Sőt önszorgalomból, meg ismerős segítségével még könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb is lehet, hisz a szakmához nem tartozó órákra (irodalom, történelem, testnevelés, stb.) nem kell járnod csak a lényegre koncentrálhatsz.

Én az elektronikát tanultam meg önszorgalomból, mert színtévesztőként elfelejthettem minden villamossági szakmát.

2016. dec. 14. 11:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Simán, meg szerintem a netről is össze lehet lapátolni egy csomó kézikönyvet, videót, okosságot a fórumokon.
2016. dec. 14. 12:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Sajna Vaterom külföldön él , papa meg már nagyon nem "alkalmas" ilyesmire.
2016. dec. 14. 12:29
 5/6 anonim ***** válasza:

26 évesen ne 125-ös mocit vegyél. Ha semmi tapasztalatod sincs, akkor is vehetsz nyugodtan 250-est, már ha van józan paraszti eszed! Mert akkor nem lesz baj.

Ami biztos, 26 évesen egyből "A" jogsi, nem kell lépcsőzni a jogsival, mert kétszer annyiba kerül. Én is egyből "A"-t csináltam meg.

Az a tudást, ami egy motorhoz üzemeltetéshez kell, azt megtanulható az internetről. Nagy szereléshez úgysem fogsz neki, mert 1. nincsenek hozzá eszközeid, 2. nem értesz hozzá és csak elrontod. Ilyenkor irány a szerelő.

Nekem egy GSR600 van, az általános dolgokat tudom, olajat és szűrőket cserélem simán. A nagy dolgok is tudom, hogy működnek, mi hogy van, de nem nyúlnék hozzá. Nem ez a szakmám és gyakorlatom sincs.

Nem kell feltétlenül értened hozzá, ahhoz hogy motorod legyen. Az általános dolgokkal tessék tisztában lenni, mint egy autónál is!

Sok sikert! :)

2016. dec. 14. 13:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Youtube-on nagyon sok hasznos videó van, alapoktól a mesterfokig. Persze, ezek javarészt angol nyelvű videók.
2016. dec. 15. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!