Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy léghűtéses robogóból...

Egy léghűtéses robogóból nehéz lenne csinálni egy vízhűtésest?

Figyelt kérdés
Mert a robogóba a henger és a dugó elég ramaty állapotban van! Nincs a gépbe semmi erő! Ujj henger/dugó kellene rá! DE nekem van egy felujjitot vizhűtéses hengerszettem ezért gondolkozom hogy megtudnám e oldani hogy azt tegyem rá!
2010. máj. 2. 12:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Meg lehet oldani. Kell egy vízhűtéses hengerfej, egy hengerfejtömítés, vízszivattyú, vízhűtő, termosztát (ez nem kötelező, de jól jön, ha van), kiegyenlítőtartály (ez sem kötelező, de könnyebb, ha építesz rá), illetve olcsón, jól és hamar dolgozó esztergályos ismerős és egy műhely otthon. Ja, és persze nem árt, ha a vízhűtéses henger tőcsavarjai és talpfelülete össeilleszthető a blokkal.
2010. máj. 2. 12:56
 2/2 anonim ***** válasza:

A vízhűtéses motor orrában van egy hűtőbordázat ami viszont a léghűtésesben nincs. Van olyan motortípus aminek van léghűtéses és vizes változata, a léghűtésesnél nincs kialakítva az orridomon az a rács amin a levegő beáramlik.

Ha pl aprilia sr-ed van aminek van vizes és levegős változata, akkor be kell szerezned egy orridomot és ezt a hűtőbordát is. Van olyan motor aminek nincs vizes változata(pl yamaha bws), de a blokkjának viszont van mert hát minarelli blokkról van szó ami a régi aprilia sr-ben, aeroxban is megtalálható. A BWS esetében nehezebb az átalakítás, ilyenkor neked kell rést vágni az orridomban.

A vízhűtéses robogókat hátul is tárcsafékkel szerelték tehát tuti hogy egy hozzáértőnek szembetűnik hogy ha a te motorodon dobféket lát és vízhűtést. Ha el akarod majd adni akkor ez már hátrány lehet, én pl nem vennék átalakított motort.

A legjobban úgy jársz ha megfuratod a hengert és hozzá való túlméretes dugattyút veszel bele.

2010. máj. 2. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!