Milyen autót vegyek 1-1,2 millió forint körül?
Nem villogni kell, ami fontos számomra, hogy viszonylag olcsón fenntartható és viszonylag kis fogyasztású legyen, fiatalos, sportos (jó vezetési élmény) amennyire lehet és biztonságos. Tehát nem teljesen fapad viszont nem is BMW kaliber inkább egy arany középút ami megfelelne számomra.
Kb Golf 4 kaliberű autóra gondoltam, jöhetne pár tanács mit érdemes venni ilyen áron.
Szerintem megbízható PDTI se lesz 1,2 millióból. A dízelt főleg azok veszik akik sokat mennek. Ha német az autó évi 20ezerrel kell minimum számolni, bármit is "mutat az óra most", így egy 10 év körüli autóban legkevesebb 200 ezer a reális futás. Ez az egyik része, a másik az, hogy a dízelnél számít mit tankoltak bele. A Pdtiben meg triplán számít. Elég ha az előző tulaj kannázott, mert "pult alól vásárolt", vagy olyan kúton tankol ahol szar az üzemanyag, és el is locsoltál 600ezret felújításra.
Ezt a 1,2 millóból már jobb is van mint Suzukit meg nem értem. Mi ez a logika? Van Suzuki 200 ezerért, van a piacon 6millióért is. 1.2 milliós sávban is van Suzuki.
Van 1.2 millóért luxus kocsi is, akkor az 1,2 millás Suzuki-t már veri is? Nem hinném az a luxus kocsi olyan is.
Első kocsinak olyan autót vegyél amit meg tudsz fizetni, rendesen karban tudsz tartani, és nem kell a vételár felét bespájzolni javításokra. A Pdti pont nem ilyen. Ami az emberek nagy többségénél előjön, nálad is el fog romlani
Ja, nem is tudom miért járnak a gazdagok Audival, BMW-vel, VW-nel, amikor ott vannak a jó Suzukik. Ráadásul a Suzukinak milyen jó dízel motorjai vannak, szinte mindegyikben az van.
Iróniát félrerakva, egy teljesen új Suzukiban is ugyanannyi vagy kevesebb extra van, mint egy 10-15 éves fentebb említett márkák modelljeiben.
"Iróniát félrerakva, egy teljesen új Suzukiban is ugyanannyi vagy kevesebb extra van, mint egy 10-15 éves fentebb említett márkák modelljeiben."
Ja, csak az új Suzukit valószínűleg fogod is még 10-15 évig használni, kevesebbet is fogyaszt, és valószínűleg a szervizköltség is kisebb lesz.:D :D Most az a téma, hogy 1-1,2 millióért egy normális állapotú Suzukit, vagy egy lepukkant állapotú luxusautót érdemes venni.
Hát elhiszem, hogy az 1.2-es motor kevesebbet fogyaszt, de abból én köszi nem kérek. Most 5-ös Golfom van, 6 literből elvan, 1.6-os, és nem tudom miért lenne több a szervizköltsége, mint egy Suzukinak, ezekben sem megy tönkre 2 havonta semmi. De ha neked az többletköltségnek számít, hogy 1 literrel több olaj kell bele, akkor jólvan.
A következő autóm valószínűleg egy 1.8 turbó A4 lesz, vagy egy újabb Golf, és minden nyafogás nélkül ki fogom fizetni az alkatrészeket hozzá, mert nem ugyanaz a Suzuki 70 lova meg 10 csikója, meg a 170-180 lóerő.
Lehet, hogy 3 literrel többet eszik, de nem kell minden előzés előtt elmondanom egy miatyánkot meg egy üdvözlégyet, és persze ezeket élmény vezetni. A fentebb említett kritériumaimnak már a mostani autóm is megfelel, mindenhova elég ez a motor, de azért én többre vágyok. 1.6-hoz képest nagyon jól megy, de nem lehet összehasonlítani egy nagyobb motorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!