Mi történik ha elkapnak motoron két személlyel friss jogsival?
Figyelt kérdés
A korlátlant szeretnék rakni és a B-s jogsim is még csak 1 éve van meg, szóval friss jogsinak számít. Azt szeretném tudni hogy mi a büntetés ha viszek a hátam mögött egy személyt rendszámos motoron.#ghkm
2016. dec. 9. 20:08
1/5 anonim válasza:
Az utasod gyalogolni fog, te pedig kapsz egy 181-es kódot a jogsidba két évre.
Ha a B előtt volt pl. AM-ed, akkor attól indul a kezdő vezetői engedély.
2/5 anonim válasza:
Rakd le a B125 vagy nem tudom most mi a neve kategóriát és akkor mehetsz utassal 125 köbcentis motorig. Utána meg lerakhatod az A-t.
Tudom kicsit pénzkidobás, de ha utasokkal akarsz menni akkor csak így fogsz tudni.
3/5 anonim válasza:
#2: Hülyeség és pénzkidobás. Ugyanúgy kezdő engedély lesz a nem létező "B125", mint ha egyből az A-t csinálná meg, ha nem volt korábban más nemzetközi jogsija.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 2. teljesen mindegy hogy milyen jogsid van, nem muszáj azért b125-st rakni. Elméletileg ha 2 éve megvan a b-s jogsid, akkor ugyan úgy szállíthatsz személyt motorral, hisz a jogsid nem kezdő engedély. Mindegy hogy előtte volt motoros jogsid vagy sem.
2016. dec. 12. 21:07
5/5 A kérdező kommentje:
Ha jól vágom a 181-es korlátozás az a kezdő vezetői engedély meghosszabbítása újabb 2 évre nem?
2016. dec. 12. 21:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!