Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kézifék hol tudom meghuzni?!...

Kézifék hol tudom meghuzni?! Többi lent

Figyelt kérdés
Sziasztok opel vectra 1.7 td isuzu motoros a kéziféket hol tudom meghuzni? Még egyszer sem csinaltam, a szerelő meg balf..sz es csak lehúz

2016. dec. 7. 11:00
 1/7 veterán vas ***** válasza:
A két első ülés között. :D
2016. dec. 7. 11:18
 2/7 anonim ***** válasza:
31%
a kézifék szinte mindig dobfékes. A dobon van egy lyuk, azon benyúlsz csavarhúzóval (mindkét oldalon hátul) és ott kell "lökni" rajta, hogy feszüljön. De mindkét oldalon egyenlő mértékben, különben nem jól fogja meg, és a műszaki vizsgán is elhasal. Inkább keress egy normális szerelőt ha nem értesz hozzá, és szakemberrel csináltasd meg. A fék egyik eleme se játék. A kézifék azon túl, hogy rögzíti álló helyben az autót, mivel bowdenes, tehát egyszerű mint a faék, kicsi a meghibásodás lehetősége, egy fontos "vésztartalék", ha az üzemi fékrendszer véletlen bemondja az unalmast.
2016. dec. 7. 11:49
 3/7 anonim ***** válasza:

"Még egyszer sem csinaltam, a szerelő meg balf..sz es csak lehúz"

Ezen a hülyeségen lépj túl, vagy esetleg keress másik szerelőt.

2016. dec. 7. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:

2-es "a kézifék szinte mindig dobfékes"...ezt a hülyeséget honnan vetted?

A kérdezőnek:ha tenyleg nem ertesz hozza a ket elso ules kozott kezd el megspanolni egy villacskulccsal az anyat ami a bowdent fesziti!Az a legegyszerübb megoldas!Vagy keress egy masik normalis szerelot

2016. dec. 7. 12:57
 5/7 veterán vas ***** válasza:
100%

#2!

Aki még egyszer sem javított kéziféket, és nem tud a bowden hosszúság állítási lehetőségéről sem, annak nem biztos, hogy szerencsés válasz ez a lyukas fékdob csavarhúzóval történő lökdösése. :(

Különben sem a fékdob "lyukas", hanem a portárcsán van egy-egy szerelőnyílás(vagy a munkahengerek végén a lökőrudak menetesek, vagy egyéb, más megoldású)

2016. dec. 7. 14:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Sok mindent lehet egy autón kókányolni, de a kormányt és a féket inkább bízd szerelőre.
2016. dec. 8. 14:34
 7/7 veterán vas ***** válasza:

Miquel!

Érzem a Te jó és segítő szándékodat, de mégsem elfogadható a tanácsod. Talán nem olvastad el kellő figyelmességgel, de kedves Kérdező már az elején kifejtette, hogy az általa ismert szerelő olyan, mint egy nem jobb oldalon található férfi nemiszerv, és aki csak a Föld gravitációjával megegyező irányú, húzó munka elvégzésére szakosodott. ;)

2016. dec. 8. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!