Satuféknél fura súrlódó hang olyan mintha a kocsi alja az aszfalton csúszna. Mi lehet?
Fél éve van meg a kocsi. Skoda Roomster. 5 éves, nem tudom volt e már cserélve a féknél bármi is.
Kocsiban van ABS.
Fél év alatt sosem kellett satufékeznem, utóbbi 2 hétben 2-szer is és eléggé érdekes hangja van. Minta a fém darálná a fémet. De ez csak akkor ha 60-70-ről kell satufékezni. Ha 30-ról akkor nem.
Illetve ha 70-ről úgy fékezek hogy csak 80%-ig nyomom be a pedált akkor sincs semmi hang és jó a fékút. De ha tövig benyomom akkor van ez.
Valaki azt mondja, hogy az ABS miatt lehet ez és normális. Szerintetek?
Azért én átnézném a fékbetéteket is,minden keréken!
Lehet hogy valamelyiken már tropa!
Lábamon is érezni persze, hogy remeg.
Ha acélfelni van akkor le kell venni a kereket hozzá gondolom. Azt kell megnézni hogy mennyi van még a fékbetéten a ferodol? Mi számít még jónak? Hány mm?
Nem kell semmit levenni, megnézni. Csak okoskodni akart a fékkopást író.
Betétkopást jelzi az autó. Vagy be van kötve egy érzékelő, és akkor a műszerfalon világít, ha csereérett, vagy mechanikus "érzékelő" van egy vékony, rugalmas lemez formájában, ami ha már a kopás miatt hozzáér a tárcsához, iszonyatos csikorgó hangot ad.
Hagyd békén, ne szedj szét semmit. Egyszerűen az ABS végzi a dolgát. Ha voltál mostanában műszakin, akkor ott alaposan kipróbálják a féket. Ha valami gáz lenne, szólnak.Még azért is, hogy nemsokára fékbetétcserés lesz..
az ABS-ed teljesen normális.
6#
Én kérek elnézést,autószerelő úr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!