Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Renault clio 2 fagyállo...

Fibbrizzo kérdése:

Renault clio 2 fagyállo hütöviz csere hogyan?

Figyelt kérdés
Itt a hideg és nemrég van meg az auto de nem tudom hogyan kell cserélni télire ?Elég a kis tartályba fagyállot önteni vagy az egész rendszert kell leereszteni a hütöböl?
2016. dec. 6. 19:39
 1/6 anonim ***** válasza:
27%

Ha nem tudod mi van benne, akkor érdemes leengedni az egészet és újra feltölteni. Én is így vagyok most, csak Swiftel. Nem tudom mi van benne, így full cserélem hétvégén.

Menj vele kb 8-10km-t, ekkor már bemelegszik a víz, de még nem forró, kinyit a termosztát így onnan is le tudod engedni.

Leveszed a radiátor tetején a sapkát (azért ÓVATOSAN!!!) és a kiegyenlítő tartály kupakját, radiátor alján csavart kiveszed és leengeded az egészet. A kiegyenlítőt érdemes kimosni, nekem csak ki kell húzni a helyéről felfelé, Cliónál nem tudom, de gyanítom ott is így van.

Csinálsz megfelelő keveréket, vagy veszel készet (keverni olcsóbb) feltöltöd a radiátor és a kiegyenlítőt. Motor beindít és járat 5-7 percig, közbe azért figyeld mennyire fogy tűnik el a folyadék (elfog), leállít és utána tölt megint. Megint járat kicsit és ha kell még, akkor utánatöltesz ismét.

Pár nap múlva ellenőrizd a szintet.

2016. dec. 6. 19:44
 2/6 A kérdező kommentje:
az a keverék pontosan mi?én vettem piros literes hütöfolyadékot ...azt kell beleöeni vagy még sima ioncserélt vizzel keverni?
2016. dec. 6. 20:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A szín abszolút nem számít már. Nem tudom mit vettél, de ha jól sejtem hígítani kell, mert -72 fokos. Nézd meg a flakont. 1:1 szokás higítani, de még az is -36 fok, nálunk pedig nincs annyi, még -20 se nagyon.

Ha eleve -35 fokos, akkor nem kell higítani, az jó úgy.

Nem tudom milyen (hány ccm) az autód, de 5.2 - 5.5 Liter kell bele.

Itt meg tudod nézni: [link]

2016. dec. 6. 20:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Clio 2-n nincs a hűtőn letekerhető tető. A hűtő alsó csövét leveszed, letekered a kiegyenlítő tetejét és leengeded a vizet. Csövet vissza teheted. Desztilált vízzel feltölteni járatni egy darabig majd azt is leengeded. Elvileg most már tiszta a rendszer. Fagyállót ha veszel keress olyat amin van "g12" jelölés, vagy az van ráírva hogy alu rendszerhez jó. Felöntöd beindítod és amint esik a szint a kiegyenlítőben utántöltöd a min és max közé. A termosztát felett van egy légtelenítő csavar réz vagy bronz színü. Azzal a nagyja levegőt kiengedheted de elvileg légteleníti magát. Én kiengedtem a csavarnál.
2016. dec. 6. 21:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Csak ilyet találtam de ezen kiszedi a hűtőt és termosztátot is cserél de a lényeg látható. Itt a légtelenítő csavar műanyag. [link] Szerintem méresd be egy benzinkúton hogy hány fokig bírja. Lehet hogy hozzá sem kell nyulni még. Ha mégis, akkor sem nagy munka. Spórolsz is ha magad csinálod és a sikerélmény is meglesz garantáltan. ;)
2016. dec. 7. 19:15
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
2016. dec. 8. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!