Érdemes álló fűtést beszerelni egy 1998-as BMW e36-ba? Mennyire macerás egy ilyet belerakatni, illetve milyen típusú fűtést érdemes bele venni? Vagy már nem érdemes mert már régi az autó?
Mennyibe van kb?
Hát amúgy igen, szeretem ezt az autót.
Érdemes körbenézni alaposabban, mert manapság minden utcasarkon bontanak E36-ost, tehát használtan is elég jó vételekbe bele lehet botlani. (mind a gyári állófűtésbe, mind az utángyártottba, a gyárit is át lehet alakítani távirányításra)
Bevallom, nekem még nincs állófűtésem, de egy ideje már foglalkoztat a gondolat. Amennyire láttam, szinte mindenki a Webasto márka termékeit használja/ajánlja.
Ha hosszú távon meg akarod tartani az autót, akkor érdemes lehet elgondolkozni rajta. Egyrészt elég kényelmes lehet szinte mindig meleg autóba beszállni.
Másrészt pedig (legalább is a Webasto ezt állítja illetve egy Totalcaros cikkben is így közölték le) -20 fokban is fél óra alatt 60 fokra tudja melegíteni a hűtővizet, ennek a hőnek pedig már egy jó része magát a motort is fel fogja melegíteni. Egy ilyen "hidegindításnál" pedig sokkal jobb a károsanyag kibocsájtás, kevesebbet is fog fogyasztani és a motor kopása is sokkal kisebb lesz.
Ha újonnan a Webasto Hungária KFT. műhelyében szerelik be, az elvileg 260.000-270.000 forint környékén indul a dolog, erre pedig még rájöhetnek az ilyen-olyan extrák.
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!