Szabad a belső világítást pirosra megcsinálni vagy tilos?
Ilyenre gondoltam (elsősorban a műszerfal és számlap színére gondolok mert piros a rádióm és nem akarom hogy különböző színűek legyenek)
Bár a lábtér is szép csak nem tudom hogy megoldható e hogy kapcsolóval történjen a fel-le kapcsolása :D Ugyan ilyen F astrám van
Előre is köszönöm szépen a segítséget !
Nyilván kapcsolható kell legyen, ha rendőr megállít, nehogy véletlenül...
ebay, 12V-os LED szallag és kb azt csinálsz amit akarsz. :)
Aki tudja, mit kell keresnie, tegye meg, én nem tudom melyik rendelet foglalkozhat ezzel. Valószínűtlennek tartom, hogy a belső tér világítását megszabná a rendelet, s hogy annak fehérnek kell lennie.
A műszerfal sima ügy, az bármilyen lehet.
Közlekedni meg felkapcsolt utastér világítással nem lehet. Nem szabály miatt, hanem mert nem lát tőle a vezető.
Ahol, s ahogy elhelyezett világítás nem akadályozza a biztonságos közlekedést, hitem szerint bármilyen színű lehet.
Nekem homasitatúningnak tűnik minden ilyen, de ez az én gondom.
Kösz a lepontozást tudatlanok! :D
"Valószínűtlennek tartom, hogy a belső tér világítását megszabná a rendelet, s hogy annak fehérnek kell lennie. "
Belső világításra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
53. § (1) A vezetőfülke, illetőleg az utastér megvilágítására szolgáló belső világítással minden zárt vezetőfülkéjű, illetőleg zárt utasterű gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet fel kell szerelni.
(2) A belső világítás csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga fényt bocsáthat ki.
Aztán majd picsogtok, ha valami idegesebb rendőr bevonja a forgalmit, amikor megállít és kinyitod az ajtót, ő meg kiszúrja a piros fényt.
Nem, ha csak E jeles, attól a fényforrás menetfényként még nem lesz szabályos, csak felszerlehető és kiegészítő fényként használható. Mint írtam is: menetfényként csak akkor használható, ha a menetfényekre vonatkozó jelölés IS megtalálható rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!