Fiat Tempra 1.4 fék jelenség: A két első felni már 3 km után forró és kb ennyi út megtétele után visító hangot ad, ami kanyarodáskor elmúlik, majd szakaszosan visszajön. Szerintem fog a fék. De hogyhogy mindkét oldal?
Figyelt kérdés
Leszedtem az egyik kereket, tragikus a féktárcsa állapota (7mm), vettem újat. Betéteket is veszek, van fékmunkahenger javítókészletem is. Minden szerelő mást mond látatlanba. Fékcső, fékmunkahenger, stb. Ezek okozhatják azt, hogy mindkét első fék befog? Fogyasztás is erősen megnőtt.2016. nov. 28. 20:02
1/5 anonim válasza:
A Tempra más elég öreg ahhoz, hogy rendesen össze legyenek rohadva a fék munkahengerek. Az is lehet az oka, hogy szorul. Az is érdekes, hogy kanyarodáskor megszűnik, ez már inkább kerékcsapágy kopásra utal. Mozdul a tengely, billen a tárcsa, visszatolja a fékbetétet.
Szerintem.
2/5 anonim válasza:
Igen.Be van ragadva a fékmunkahenger.Azt teljesen letisztítani és csak utána levenni a porvédőket.Megjáratni WD 40-nel alaposan,hogy ne szoruljanak és utána összerakni az új cuccokkal.A fékfolyadékot is illő lenne cserélni,és alaposan légteleníteni.Ezt mindkét oldalon megcsinálni,teljesen azonos alkatrészekkel.
3/5 A kérdező kommentje:
Elvileg a berohadt munkahengert látnom kell ha kiveszem a betéteket ugye? Az ám a bajom hogy elég jó helyről tudok olcsón szerezni alkatrészeket és "hozott anyagból" egy autószerelő se vállalja, úgy néz ki rám marad a munka ismételten, ahogy a hűtőcserénél is. Bár nem értem, én az autószerelő munkáját akarom megfizetni, nem tudom miért kell az alkatrésszel is üzérkedniük.
2016. nov. 28. 20:32
4/5 anonim válasza:
Nem vállalják, h viszed az alkatrészt?
5/5 A kérdező kommentje:
10-ből 9 nem, egy elvállalná de ő meg oldalanként 15.000-et kérne a munkáért. Sufnis autószerelők akiknek se fékpad se normális műhely bevállalnák, de olyat én is tudok. Természetesen egy fékmérésre elviszem ha sikerül. Ma neki is állok.
2016. nov. 29. 10:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!