Kinek milyen tapasztalatai vannak a Toyota márkával? Milyen típust és mennyi ideig használt, mi a véleménye róla? Mennyire megbízható autók?
Feleségem használt Yarist 9 évig. Most is ez lenne, ha idén össze nem törték volna.
Kötelező szervízen kívül nem volt soha szerelőnél.
Nekem ugyan Hondám van, ami szintén megbízható, de a szerelőm szokta mondogatni, hogy a Toyota veri a Hondát is.
A Toyota az egyik legmegbízhatóbb kocsi.
Az autóiparban ha jellemezni kell egy márkát akkor a toyotáról, 100- ból 99 embernek a megbízhatóság jutna az eszébe elsőként.
Nekem kettő van egy 86-os corolla, és egy 2008-as yaris.
A corolla legnagyobb ellensége a rozsda, akárcsak a többi 80-as évek beli japán autónak. Egyébként kitűnően működik. A yarist sem szeretik a szerelők. Csak a gyári visszahívások miatt voltam vele szervízben. A kötelező karbantartást pedig magam végzem. Bár minden kocsira csak ennyit kéne költeni...
Köszi a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld pacsi.
További tapasztalatok?
Azért a pontosság kedvéért hozzá kell tennem, hogy ez azokra a konkrét autókra vonatkozik, amik Japánban készülnek.
Mert hiába Honda/Toyota, ha Mucsaröcsögén rakják össze, és hiába van ISO meg VDA meg QA, a japán szerelő hamarabb szúra tökön magát, minthogy valamit tönkretegyen. És a Józsi? :)
# 9/9 Időpont tegnap 18:46
Tudtommal nincs itthon sem Toyota, sem Honda gyár.
De ettől függetlenül zsinórban a harmadik újonnan vett, Esztergomban gyártott Suzukit hajtom, ami most 8 éves. 18 év alatt egy féklámpa-izzót kellett cserélnem, meg egy pár féktárcsát - ezen kívül csak az olajcserék és a vizsgák miatt voltak szervizbe. Ja, és a mostaniban 6 év után akartam klíma-gázt utánatölteni, de gyakorlatilag nem volt veszteség amit tölteni kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!