Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » F Astra fűtőmotort hogy kell...

Sitti kérdése:

F Astra fűtőmotort hogy kell kicserélni?

Figyelt kérdés
Van egy 1992-es klíma nélküli dízel F Astrám amiben fűtőmotort szeretnék cserélni. Valaki le tudná írni, hogy hogy kell?

2016. nov. 23. 05:58
 1/5 anonim ***** válasza:
nehéz ügy, mert ha jól tudom ki kell hozzá venni a műszerfalat. máshogyan nem lehet hozzáférni.
2016. nov. 23. 07:21
 2/5 anonim ***** válasza:

nekem a vectrámban még nem kellett kicserélni (hasonló felépítésű belül mint az astra,csak egy kicsit nagyobb)

Kiveszed a műszeregységet, meg a burkolatait, középkonzol burkolatot lebombázod (rádió, szellőző környéke) és mindet látni fogsz. Ha először csinálsz ilyet, akkor lesz vagy fél óra szétszedni. Minden csavart stb tegyél kb oda, ahonnan kijött, illetve szétszedési sorrendbe csoportosítsd az alkatrészeket, könnyebb lesz úgy összerakni. Azért kell a műszeregységet is kivenni, mert mögötte is vannak rögzítő csavarok, és amúgy is könnyebb úgy mókuskálni, ha az nincs bent. Miaelőtt a műszeregységet kiveszed, javaslom, hogy a váltóról kösd le a km óra meghajtó tengelyét (motortér, váltóházból jön ki, és megy a tűzfalon át az utastérbe) így könnyebb lesz kiszedni az órát.

Egy henger alakú, körbe lapátos alkatrészt fogsz keresni, ha jól emlékszem (rég szereltem ilyesmit) egy íves műanyaggal van lefedve. Kb kézfej nagyságú, valahol autó széltében nézve középtől egy kicsit balra fogod megtalálni a műszerfalborítások mögött.

2016. nov. 23. 08:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja igen, ha már ott vagy, érdemes a fűtőradiátort ismegszemlézned, milyen állapotban van. Ez középen van, olyan mint ami a hűtőrácsa mögött van az autónak, csak kisebb, és két cső jön ki belőle. Közvetlen a középkonzol mögött találod, erre irányítja a beáramló levegőt, ha fűtésre állítod. Nekem ez már lyukadt ki, nem kis bosszúságot okozva (nyomta a fagyálló páráját az ablakra, és nem lehetett kilátni)
2016. nov. 23. 08:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Most találtam a neten egy gyári F Astra szerelési útmutató könyvet. Ott szépen ábrákkal illusztrálva mutatják meg, hogy a motorház felől az ablaktörlő lapátokat lebontva lehet megközelíteni. :P
2016. dec. 3. 07:03
 5/5 anonim ***** válasza:
na, akár úgy is. Én annó belülről estem neki ilyennek. De látod, google a barátod.
2016. dec. 5. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!