Nagy kiterjedésű, lassú járművet hogyan előzöl meg?
Adott egy traktor pótkocsival, kb. 50-nel megy lakott területen kívül. Nem látsz tőle semmit. Mennyire mész közel hozzá, hogyan húzódsz ki, hogyan nézed meg jönnek-e szemben?
Megmondom őszintén, én ilyeneket nem szoktam megelőzni. Engem meg a lassú járművet igen, ilyenkor dudálni szoktak, lehet, hogy nekem?! pedig nem én tartom fel a forgalmat...
Nem te tartod fel a forgalmat. Te csak még hosszabb előzési távolságot okozol. Azért dudálnak mert Ufot láttak az égen.
Ezeket nem is érdemes megelőzni, fő a biztonság. Ha az 50-et túl gyorsnak érzed lassíts!
Azzal, hogy nem előzöd meg nehezited a helyzetet, hiszen ahogyan írtad már maga a lassú jármű is hosszú, na most ha még plusz egy autót kell az még hosszabb. És természetesen más szitu az, ha a szomszéd faluba mész, akkor nem olyan vészes, ha kicsit lassabban érsz át. De ha esetleg egy több száz kilométeres úton vagy, akkor eléggé idegesítő tud lenni az, amikor már az ötödik traktort éred utol.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: ilyen kis sebességnél még minden autó elég jól gyorsul szerencsére. Mögé mész, de nem totál a seggébe, betolod az autót a felező mellé, addig, hogy már kiláss, ha látod, hogy egyenes szakasz van és nem jönnek szembe, akkor visszaváltasz (autótól, sebességtől, domborzati viszonyoktól illetve az autó megpakoltságától függő fokozatba, én hármasba szoktam ilyenkor, de van, hogy megy a kettes is), index, kipadlózod, elmész mellette, majd ha már elhaladtál mellette visszamész és mész tovább boldogan és mindenkinek boldogabbá teszed az életét...
Ha nem előzöd meg, maradj le. Te tartod fel a forgalmat.
Azért dudálnak, mert miattad nem tudnak előzni. Egyenként megelőznének téged meg a traktort könnyen, de ha rámászol, akkor csak egyben tud előzni.
Előzés: kicsit lemaradsz, behúzódsz a vonalig. Mivel a traktor lassú, könnyen előzhető. Ha tiszta az út, vissza 2, de max 3-ba,és padlógáz, pá másodperc az egész
Én már alapból az út közepén (nem a sáv közepén!) közelítem meg, ha van, akkor felmérem a szembe jövő(k) távolságát, sebességét, már azzal a tempóval érek a seggébe hogy lendületből el is mentem mellette.
Ha annyian jönnek szembe hogy le kell lassítani, akkor lemaradok egy picit hogy legyen helyem nyugodtan átmenni a túloldalra nézelődni, így ismeretlen terepen a kanyarokat is jobban észreveszed, majd ha jön a lyuk, akkor lendületből elhúzok.
A traktor még nem is érdekes. Azt imádom, amikor a kombájnról nem szedik le a vágóasztalt! Hogy olyankor nem tudnak kint strázsálni a rendőrök!
A legszebb az volt, amikor kilométereken keresztül a fák lombkoronájában tolta végig az asztalt az emberünk. Akkor én is úgy voltam vele, hogy jobb a békesség, majdcsak eltűnik előlem valamikor.
Kint vannak a rendőrök, de ők is lehúzódnak, mert tudják, hogy másképp nem tud elmenni. Nem minden kombájnosnak van utánfutó, amire fel tudja tenni az asztalt, illetve elég körülményes meló az, egy nap ha több táblába kell szaladgálni, akkor hatalmas időveszteség.
Nehogy már pont a kombájnokkal és a traktorokkal legyen a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!