Miért ilyen drága a Nissan 370Z?
Figyelt kérdés
Valószínűleg most hülyeséget kérdezek, de vállalom, mert totál laikus vagyok. Szóval miért venne meg valaki egy valamivel több, mint 13 milliós kétüléses japán kupét, ha valamivel többért már egy 340i-s BMW-t is lehet kapni, aminek a teljesítménye szinte ugyanott van, viszont presztízst, kényelmet tekintve jóval a Nissan előtt jár. Amire még nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen japán ricernek, de úgy alapból ezeknek a túlárazott "hot-hatchback"-eknek (Civic Type R, Focus RS) kik jelentik a vásárlóközönséget? Ki az aki tizeniksz milliót képes kiadni egy kicsit cicomázott, de ugyanolyan hétköznapi FWD meghajtású négyhengeres turbós autóért. Akinek ennyi pénze van az úgy is inkább kicsivel többért vesz egy tisztességesebb teljesítményű bömöst vagy Audit. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy elmúlt pár év alatt hány ilyen "hothatch"-t vagy japán "aszfaltcirkálót" láttam az utakon.2016. nov. 20. 13:14
11/11 anonim válasza:
Teljesen más a két autó. A 370Z egy versenypályás menésre és a jó vezethetőségre kifejlesztett, 2 üléses, vérbeli japán sportautó, a 340i pedig egy német prémium gyártó közepes méretű sedanja egy erős motorral. A két autó katalógusadatai valóban hasonlóak, amiben nagyon eltérőek, azt egy laikusnak elmagyarázni elég nehéz, viszont ha vezetnéd őket, azonnal észrevennéd. A BMW esetében a presztízs az, amit megfizetsz, a Nissannál pedig ténylegesen a műszaki tartalom. A hot hatch kategória célközönsége pedig azok az emberek, akik szeretnének egy, a hétköznapokban is teljesen jól használható, normális méretű kompakt autót, ami jól néz ki és lehet vele élvezetesen autózni, ha esetleg egy szerpentinre téved vele az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!