Tényleg olyan jók a honda v-tech motorjai mint sokan mondják széthajthatatlan. Stb?
v-tech ??????????? XDD
ezt felejtsed el gyorsan :D
vtec
a v-tech egy EGYUTTES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a hondanak VTEC van , es igen ha normalis olajat raksz bele,(eneos sustina ) pl .. szinte szethajthatatlanok ,mivel arra terveztek oket, hogy porgessek mint a.... :D
Jók igen,tekintve hogy nem sok gyártónak van 100Le/liter teljesítményű szívómotorja.
Főleg nem a 90-es évek elején.
Ilyen kihegyezett szívómotorok még a Toyota-nak voltak,de azok talán problémásabbak,mint a Honda féle B16/18 vagy K20 és társai.
Hasonlóra a BMW sor6 és v8 motorjai voltak képesek,illetve ma az Audi V10-es szívója.
A Hondánál egyébként akkoriban nem kötöttek kompromisszumot a tartósságban,amit jól bizonyít hogy ma is mennek ezek a VTi Hondák.És fogyasztásban sem több,maximum kicsivel átlagos használat mellett,mint egy kommersz 90-110 lovas 1.6.
igy van VTIes a VTEC :D Nem ugyan az
VTI-nél 1 féle szelep emelési magasság van, csak az időzítés változik
ellenben a VTEC 2fele butykovel rendelkezik egy normal es egy excentrikusabb nagyobb butykovel ,a vetc fejlettebb , ott a szelepkiemeles magassaga is valtozik fordulattol fuggoen nem csak az idozites
az I-vtec, az meg fejlettebb(inteligent vtec) ,ott is megvan a 2 butyko ,csak ott nem fordulatszamtol fugg, hanem ha szukseges alacsony fordulaton is atvalt az excentrikusabb butykore pl ha lepadlozod :D es kell az ero esvan az i-vtec-i ami a kipufogo szelepeket is vezerli pl f20c (honda s2000 )
Mivan?
A VTi felszereltséget jelent.
Igaz,,, utannaneztem,, nem jol tudtam elnezest
VTEC volt a VTI felszerelt civicben is csak
sima VTEC fordulatszamfuggo
i-vtec meg terhelestol fuggoen valt at
Utolso miert melyik joo ?
Csak nem a fustcsavaros tádé ???? :D (nekem nem jön be )
Nő létemre tudom,h azok szántofoldre valok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!