Ti eladnátok a régi kis autótokat, ha semmi baja nincs?
Gondold át hogy mivel nyújt többet neked egy 10 éves kocsi. Ha pl van olyan extra ami hiányzik vagy pl az újabb kocsi amit kinéztél az kevesebbet eszik, jobban megy, kényelmesebb...
Önmagában az hogy új még nem nyújt többet, max kényelem szempontjából vagy a biztonságot tekintve.
Anyagilag az éri meg ha megtartod amíg megbízható. Ha már eszi a rozsda, jönnek a gondok akkor pedig eladod olyannak akinek így is megfelel.
Én csak azért akarom lecserélni a sajátomat mert hiányzik nekem a klíma és még pár extra az autóból.
Eladnám,és vennék egy hasonló korú japán középkategóriás autót,amibe gyárilag van klíma,szervó,2 légzsák és minden nyalánkság.
Tolatóradart meg építesz be utólag,az semmiség.
Én ugyanezt csináltam,a szívemhez nőtt egy 93-as puritán Mazda kisautó,amit imádtam,de hiányzott nekem is hiányoztak belőle dolgok,így lecseréltem egy 95-s nagyobb Mazdára,amibe minden benne volt,ami fontos volt számomra.
Általában az autókon 10 éves kor után jönnek elő a komolyabb hibák/kopásból adódó hibák, átlagos felhasználást figyelembe véve (évi 15000 km).
Valószínűleg könnyen találsz jó állapotút, de fel kell készülnöd a kisebb nagyobb javításokra. Ilyenkor már számítani lehet a kuplung cserére, futómű szilent cserékre. Egy is ccm-es autót többnyire rövid távokon használnak emiatt valószínű a vezérlés csere is aktuális lehet vásárlás után, én ezt alapból meg szoktam csináltatni ilyenkor. A csere intervallum nagyon különböző lehet 60000-150000 km-ig terjed, dieseleknek hosszabb a csere periódusa.
Nem logikus döntés eladni egy hibátlan autót, de én is voltam ilyen helyzetben és lecseréltem. kb 2 év után már nagyon megbántam. De azóta már volt 2 utód is, eltelt 8 év közben. Még mindig bánom, most már 27 éves lenne.
Közel 20 éves Corsáért nem sokat adnak, hiába állítod, hogy hibátlan.
Veszel helyette egy tizen-éves autót, amivel jó esetben szerencséd lesz, nem kell rá sokat költeni... és, ha nem?
Neked kell döntened, de ha megfelel a Corsa, igazán nem sok érv van a csere mellett.
Mennyit adnának most a Corsáért?
Mennyit adnának érte üzemképtelen állapotban, alkatrésznek eladva?
Szükség esetére megvan a pénzed a másik autóra.
Természetesen, ha most le akarod cserélni, azt is megteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!