Miért így vannak a rendszámon az országok jelzései?
Figyelt kérdés
Ha például a spanyol és német autók "E" valamint "D" jelzésűek, tehát az ország rövidítése a saját nyelvükön történt, akkor a magyar autókon miért nem "M" betű van, miért kellet t angolosítani? Oké, hogy például Málta miatt (mégha az csak egy apró szigetország is), de Finnország a saját nyelvén Soumi, az utókon pedig "FIN" jelzés van. Miért van ez?2016. nov. 16. 16:06
1/4 anonim válasza:
"tehát az ország rövidítése a saját nyelvükön történt"
Ez a legtöbb esetben nincs így. Pont kifogtál 2 olyan példát, amikor a saját nyelvükön való ország rövidítése kerül fel a rendszámtáblára.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor nekik miért "szabad"? Eredetileg úgy akartam feltenni a kérdést, hogy No. miért teheti ezt meg, aztán jöttem rá, hogy a spanyol autókon is spanyolul van.
2016. nov. 16. 16:23
3/4 anonim válasza:
megtehetnénk mi is. csak gondolom macera és annyit nem ér az egész. a válogatott mezen is csak mostanság jelent meg a magyarország felirat a hungary helyett. én pl. külföldön az állampolgárság helyre a magyar-t írom be. szóval ez egy kialakult nemzetközi szokás, nem hiszem, hogy bármi jelentősége lenne.
4/4 anonim válasza:
Ez így alakult ki, nemcsak a rendszámokon használják ezeket a rövidítéseket, hanem sok más helyen is, ezt nem lehet csak úgy megváltoztatni, és nincs is értelme, nekem például teljesen szimpatikus a H betű.
Ja és igen, a németek, és spanyolok, meg hasonló nagy fejlett országoknak azért nagyobb a tekintélyük ilyen szempontból is, mondhatni megengedhetik ezt maguknak.
Mégvalami: Spanyolország például nem lehetne S, mert azt már Svédország lestoppolta (nem tudom melyik volt hamarabb). Így nyilván marad az E betű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!