Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes a Lada 2107-nek a...

Érdemes a Lada 2107-nek a megszakítós gyújtását Hall jeladósra cserélni?

Figyelt kérdés
Mennyivel jobb a Hall jeladós gyújtás? Megér 30.000 forintot? (komplett szett, + szilikonos gyújtókábelek). Kinek mi a tapasztalata? Fogyasztás változhat tőle? Jelenleg az autó 0 fok alatt elég nehézkesen indul, az alapjárata is sokszor szabálytalannak tűnik, mintha kihagyna a gyújtás. Elosztófedél és megszakító volt már cserélve.

2016. nov. 15. 19:08
 1/3 joco5582 ***** válasza:

Nekem ugyan Ladám nem volt, de minden elektronikus gyujtás stabilabb mint a mechanikus. És a 30ezer se tűnik veszélyesnek.

Van azért néhány dolog ami negatívum az elektronikusnál. Ha tönkremegy, műszerezettség ismeret nélkül nem egyszerű rájönni mit kell cserélni. Mechanikusnál van néhány nyilvánvaló jel és így apró alkatrészek is cserélhetők függetlenül. Elektronikusnál ha elromlik mehet kukába az egység - hacsak nincs valaki aki képes megjavítani.

Én megvenném és műszerrel beállíttatnám.

2016. nov. 17. 15:12
 2/3 Tangapánt ***** válasza:

Egyszer potyára beszereztem egy szettet. Kiderült hogy nem ott volt a problémám. Ellenben egy percig sem bántam meg!

-Hidegen egy kicsit jobban indul.

-Fordulatszámtól függetlenül stabil, nagy szikra.

-Nincs zárászszög probléma.

-Nincs beégett megszakító.

-Nincs kondenzátor csere.

Mindenképp ajánlom, bár a 30E kicsit soknak tűnik.

Általában a komplett szett (gyújtásoszlop, trafó, elektronika, kábelköteg, gyújtókábelek) 15-18 +posta szokott lenni.

Most hirtelen csak ezt találtam, de érdemes kutakodni:

[link]

(Bár ebben nincs gyújtókábel!)

2016. dec. 5. 14:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor valószínűleg én is lecserélem, majd meglátom mennyivel jobb.
2016. dec. 12. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!