Hányas fordulatszámon kell váltani?
Haverommal most raktuk le a jogsit, nekem nem tanított semmit az oktató, a kocsiban volt egy lámpa a műszarfalon és az alapján kellett váltanom, aztán egyszer ideges lett és kiabálta, hogy először gyorsítsam fel a kocsit és utána váltsak, ne a lámpa alapján.
Vettem egy kocsit és 2 ezres fordulatnál szoktam váltani, akkor amikor elkezdene "zúgni" a motor.
Haverom vezette a kocsit, ő 3 ezres fordulatnál vált, amikor már nagyon "zúg".
Benzines autó.
Mikor kell valtani, ez helyzetfuggo :D
Ha normalisan kozlekedsz ugy 2500-3000 kozott ,ha gyorsulni akarsz .akkor 3000 nel visszavaltasz :D Legalabbis en .....ez karakterisztikatol fugg :D ,
de benzinesnel 2500-3000 az sztem megfelelo :D
Ökölszabály szerint a fordulatszámot a maximális fordulatszám 1/3-a és 2/3-a között kell tartani. Tehát ha pl. 6000 a max fordulatszám, akkor 2000 alatt leváltasz, 4000 felett fel.
Persze függ az adott motortól.
Az elmélet és a gyakorlat is borzasztó volt.
7 ezer a maximális fordulatszám, 1.6-os motor van benne.
Hogy mikor kell elváltani,az mindig helyzetfüggő.
Viszont semmiképpen sem 2 ezren,2 ezer alatt nem is igazán kéne stabil haladáson kívül mást csinálni egy átlag 1.6 szívóval.
Ha már meleg a motor,akkor 2 ezer után ott váltod el ahol akarod,vagy ahogy a helyzet kívánja.Ha nem sietsz,akkor 2800-3200 körül,ha dinamikusabban haladsz akkor 3500-4500 körül,ha pedig igazán sietsz akkor 5500-7000 körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!