Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az a kemény tető és a...

Mi az a kemény tető és a vászontető?

Figyelt kérdés
Fura kérdés ,de lehet rosszul tettem fel a kérdést. Na szóval van egy adott gépkocsi cabrio változatban ! Hogy kell elképzelni ezt a kettőt. A vászontető átázik vagy nem ? A kemény tető az mi ? Mind a kettő úgy működik,hogy benyomsz egy gombot és a tető automatikusan elkezd befelé menni ? Bocsi nem volt még cabriom (44 éves nő) !

2016. nov. 11. 16:30
 1/4 TR75 ***** válasza:

Az egyik vászon, és harmonikaszerűen csukódik össze hátul, a másik kemény (merev) anyagból van, és ennek megfelelően lehet hátrafelé felnyitni. Ja, gombnyomással működik (kevésbé luxus kivitelben akár kézi erővel is - mondjuk egy terepjáró esetében, ahol nincs hová felnyitni).

Mindkettő vízálló (nyilván a merev változat komolyabban, de valójában egyik sem ázik be).

2016. nov. 11. 16:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem értem értem ! Hasznos válasz köszi.
2016. nov. 11. 16:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Bocsi, még annyit hozzátennék, hogyha cabriot akarsz venni tudd, hogy az illesztések miatt előbb utóbb be fog ázni, és sokkal hidegebb és huzatosabb is. A tető mechanika/elektronika pedig plusz egy dolog ami elromolhat és ez plusz költség lehet.

Nyilván típus meg korfüggő, de ezek a problémák sűrűn előjönnek a cabrioknál.

2016. nov. 11. 16:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Még idén nem tervezem ! Valamikor tavasszal vagy nyáron .
2016. nov. 11. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!