Milyenek a Michelin CrossClimate gumik? Véleményetek, tapasztalatok esetleg van róla?
Nekem ilyen van az autómon. Tapasztalatok: nyári gumiként tökéletes, 10/10-es. Tesztek alapján, és gyakorlati tapasztalatként is elmondható: nedves úton vetekszik egy Uniroyal abronccsal is.
Téli gumiként egy közepes kategóriájú téli gumiként viselkedik. Hideg nedves úton sincs ellenfele, hóban is jól érzi magát. Tesztek írják: jeges úton való elindulási képessége nagyon gyenge. Lehet, sosem indultam útnak még jeges úton, még fullos téli gumival sem, tehát ez a része nagyon nem érdekel a tesztekből.
Bár, egyszer ónos esőt sikerült elkapnom vele. Megtapadtak szépen a gumik elindulásnál, simán kijutottam a már "bejárt" főútvonalig.
Főleg városban járkálok, évi átlag 12e km-t, számomra ez ideális választás volt, eddig semmi rossz tapasztalatom nincs. Forszírozott kanyarokban eddig még nem sikerült megnyikkantanom, nagyon jól tapad.
Idáig még semmilyen kompromisszumot nem kellett kötnöm miatta, élvezem, hogy megkímélem magam a gumishoz való bejelentkezésektől, gumik autóba való ki-be pakolásától, és a szezononkénti 5-6000 Ft-os kiadásoktól.
Sosem voltam "négyévszakos" gumi fan, de a Michelinnek adtam egy esélyt, nem bántam meg.
Harmadik telét szolgálja. Első télen jobb volt havon, mint a tíz éves téli gumi, vagy a Tescós új (Riken). (Persze nem azonos méret, a szomszédok autójával tudtam csak szubjektíven összehasonlítani). A második télen már gyengébb volt ezeknél is, de még használható. Most meg sürgősen keresek téli gumit, mert használhatatlan: már 8-9%-os emelkedőn se megy fel. Nálunk a 12%-os, és meredekebb utakat sózzák, de a lankásabbakat csak kotorják, és a letaposott kemény hó eléggé tud csúszni. A többi autónak ez mégse gond, de az enyém már küzd mint malac a jégen, alig megy fel. A profil még mély, de a lamellák éle lekerekedett, talán az a gond.
Amúgy latyakmentes vízen és nyári gumiként jó, dinamikus, tehát nyáriként fogom tovább használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!