Üdv! Külföldi autóvétel előtt állok és felmerült bennem pár kérdés, mivel Magyarországon veszem meg osztrák papírokkal?
1.Kell-e Ausztriában csinálnom valamit?
2.Mi a menete a dolognak,hogy eljussak a magyar papírokig?
3.Milyen papírokat kell kapnom,hogy forgalomba helyeztessem az autót?
Egyéb felmerülő dolgokat, ha tudtok kérlek írjátok meg!
Voltaképp magánszemélytől veszem ő nem hiszem, hogy ebben oly jártas lenne. Nepperre nem szívesen bízom.
Így lennék kíváncsi a dolgokra,elsősorban lehet olyan,hogy nem vonták ki külföldön az autót forgalomból?
Mikre figyeljek oda vételkor?
Ezek szerint egy olyan ki tudja milyen magánszemélytől veszed aki feketén hoz autókat eladni. A legrosszabb fajta. Kerüld el!
Fogadd meg a többiek tanácsát és vegyél neppertől olyat amin már van magyar rendszám és a nevedre íratta a nepper.
Ha magánszemélytől veszel autót akkor meg csak olyat ami a sajátja!
Én egy éve neppertől vettem, nem volt rendszáma, 3 nap múlva kezemben volt minden (rendszám, forgalmi, törzskönyv, befizetett jövedekemszerzési.)
Hivataloasan én az osztrák eladótól vettem az adásvételi szerint.
"igen az elegge fontos, hogy Ausztriaban ki legyen vonva a forgalombol.
...
De te nem is tudnad kijelenteni."
Uniós tagállam esetén ez nem gond, megcsinálja az okmányiroda. De az osztrák eladó egyébként se nem fogja eladni a saját rendszámával.
Ausztriában a rendszám nem az autóra, hanem a tulajdonosra szól, így biztosan nem rendszámmal adja el az autót.
A vásárlást nem értem, te egy osztrák embertől veszed meg, vagy a valamelyik hozzászóló által leírtak szerint csinálod, magyar eladótól? Ha osztráktól veszed, ki kell vonatni a forgalomból kint, amit valamelyikőtöknek kell intéznie. Én úgy biztosan nem vennék autót, hogy a papíron az eladó a tök ismeretlen külföldi, én meg a vevő! Meglehetősen nagy a kockázat, amit ilyenkor a vevő fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!