A tárcsa fékbetéten minek van az a vékony lemez? Baj ha lemarad? A többi lent.
Kérdezőnek: annak a lemezkének az a célja, ha a kopás olyan méretű,hogy csereérett a betét, akkor a lemezke hozzáér a féktárcsához, és csúnyán visít..
egyszerűen így jelez...amiken nincs, ott az amúgyis rendszeresen ellenőrző szerelő megnézi a kopást, és szól..
Annak a lemeznek a hőátadás megakadályozásában van szerepe. Meggátolja, hogy a felmelegedett fékbetét felmelegítse a munkahengert, attól pedig felforrjon a fékolaj. Ennek eredménye az, hogy elmegy a fékhatás.
Én a helyedben visszaraknám.
Előző vagyok. A kopásjelző egy kb 2 mm vastag, 5 mm széles lemezdarab, ami idegesítő hangot ad ki, ha annyira elkopott a betét hogy ez hozzáér a tárcsához.
A kérdező szerintem nem arra gondol.
"annak a lemezkének az a célja, ha a kopás olyan méretű,hogy csereérett a betét, akkor a lemezke hozzáér a féktárcsához, és csúnyán visít.. "
Ülj le fiam, egyes! A kopásjelző egy kicsit másképp működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!