2 hete kaptam meg a jogsimat, de nem merek sötétben vezetni, mit tegyek?
Tudom,hogy éjszakai vezetés is van a tanfolyamon,de nekem reggel 6-kor volt 1 óra beírva,amikor már nem sötét,hanem nagyfelkeltében volt ,tehát még nem zavaró.
Viszont kb teljesen idegennek,és bizonytalannak érzem a vezetést sötétben...főleg az,hogy oké,az utat látom,de körülöttem minden kb egy fekete folt,és mindig "ha valami kijön elém mit tegyek,úgy se látom" ,mert nappal azért periférián ott van a mellettem lévő tér is,de itt csak az út,ahova a fényszóró világít van velem.
Barátnőm ugyanígy állt hozzá,remegve indultunk el óbudáról esztergomba-éjszaka...
Visszafelé már előzött is)
Volt egy mondás hogy Úriember éjjel nem vezet.
Mások se látnak többet mint te csak bátrabbak.
Vagy a te lámpád rossz. Rosszul van beállítva vagy bemattult a búra vagy a foncsor. Vagy kiégett az egyik lámpád. Vagy gyengén világít.
Vagy farkasvakságod van.
Válaszd ki a legszimpatikusabbat ezek közül.
Nem írtad a technikát,de ócska időszámításunk előtti kocsival ne parádézz éjszaka mert ezeknek a fényereje már gyárilag is hulladék volt
Cserélj autót mert elmondásod alapján olyan lehet a fényszóród mint kínzókamrában az olajmécses
Gyakorolj nappal, az éjszakai vezetés egy külön fejezet, pontosan az általad leírt rossz látási viszonyok miatt.
Néhány hét múlva, feltéve, ha addig rendszeresen vezetsz nappal, már több tapasztalatod lesz, s akkor óvatosan próbálhatsz éjszaka is vezetni.
Most sem tilos, de a tapasztalat szerzést véleményem szerint nem a sötétben közlekedve érdemes kezdeni.
(ezen nem sokat változtatna az, ha 1-2 órát vezettél volna az oktatóddal, akkor sem látnál többet)
Kezdem ufónak érezni magam, mert én imádok sötétben vezetni :D Párom ködben és hóban! :D
Nekem nagyon erős éjszakai vezetésem volt a nyáron 22-24ig autóúton forgalmas városban, sokkal jobban kell ugye figyelni, éberebb leszek, hűvös a levegő, az állatok villanó szeme, a másik autós fénye hamarabb észrevehető számomra mint nappal amikor nem kötelező a városban ugye...
Amúgy ki kell menni! Máshogy nem megy, szürkületbe kezd és olyan helyen ahol pl nem zavar senkit ha lassabban mész :) Illetve a fényszórót tényleg nézd meg, elég sokat kéne azért látni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!