Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda Fabia II városban sok a...

Skoda Fabia II városban sok a 4-es fokozat?

Figyelt kérdés

Skoda Fabia II városban 50 km/h-nál felteszem 4-esbe, akkor remeg az autó, mint ha nem bírná. 60 km/h-nál tudok felváltani 4-esbe, de nem akarok kockáztatni büntetést.

50 km/h-nál kb. 1400 fordulaton jár 3-asban, 4-esbe feltéve 1000 alá megy, persze, hogy ráz. Csak nem tudom, hogy ez normális-e egy 5 éves CRDI dízel autónál?

A szervizben azt mondták látatlanba, hogy biztos csúszik a kuplung, kb. 150-200 ezer Ft, ami azért fura, mert amúgy meg húz rendesen, van ereje.

Vagy ilyen hosszú lenne az áttétel? Van valakinek esetleg hasonló autóval tapasztalata?

2016. nov. 2. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha csúszna a kuplung,nem leesne hanem felpörögne XDDD

Nem ismerem a fabia-t,ha van rá módod,próbálj ki egy azonos típust-saját magad megnyugtatására

Benzines Swiftemmel vígan megyek 5.-be 50-el,persze nem is előzök

2016. nov. 2. 15:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Húh...a szerviuesek aztan tudjak mondani a vakot.....

Egyebkent meg valoszinuleg ilyen hosszu a fokozat,amivrl sajnos nem.lehet mit kezdeni!Egy dizelt meg amugy sem szabad 1000-es fordulaton kinoztatni!ugyhogy akkor hagyd 3.-ban!

2016. nov. 2. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan Octaviam van, 1.6 CRTDI, de annak is hosszúak a fokozatai, eltartott egy ideig, míg megszoktam. Nálam 4.-et már sík úton lehet 50-nél kapcsolni, ha onnan nem gyorsítok tovább. Ha gyorsítani is kell vagy emelkedő jön vagy tele a kocsi vagy hideg a motor, akkor inkább hatvannál teszem negyedikbe.

Szóval szerintem normális.

Bírság miatt pedig ne aggódj! Ha az óra 60-at mutat, akkor jó eséllyel csak 55-57 körül mész (autója válogatja), amire meg max. helyszíni bírság róható ki, az is csak akkor ha megállítanak. Ehhez viszont olyan közeg kell, aki az anyját is feljelentenié. Szerencsére ezekből kevés van. :-)

2016. nov. 2. 16:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Dízeles a kocsid?

1400 az nem sok úgyhogy nem kell feljebb váltanod.

Nekem benzines autóm van, 2500-at pörög 3-asban 50-nél de 60 alatt nem kapcsolok 4-est.

2016. nov. 2. 19:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Jóember, azért van rajta több fokozat, hogy a megfelelőt tudd kiválasztani mindig. Tehát ha neked 50-nél a 3-mas megfelelő, akkor minek akarod 4-be tenni? Egyébként is, még az 1400-as fordulat is alacsony egy kicsit, a dízelnek is 1500-as fordulat a minimum ahol már jól érzi magát...
2016. nov. 2. 19:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem 1.2-es Skoda Roomster TDI-m van. Én városban csak 3-asban használom.

Mert azzal kényelmesen 35-60 között elvagyok.

60-nál 2500-as a fordulat ott szoktam feljebb váltani.

50-nél 2000.

2016. nov. 2. 23:55
 7/7 anonim válasza:
Csóri motor!! Kicsi a fordulatszàm! Az 1. 2 es htp motorral megyek a városban 50-el 3as fokozatban!! Szegény dizel!! 1.4es fabia dizel autómmal 2esben megyek 40-50 km/sebességgel. Alapjárata üresben 1000!!
2017. márc. 2. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!