Eltűnt a hűtővizem. A szélvédőmosó betöltésekor vettem észre. Opel corsa. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
A szélvédőmosó betöltésekor vettem észre. Opel corsa. Fél litert beletöltöttem. Felmelegítettem a motort 80 fokra, de nem láttam sehol szivárgást. Kb. Azóta 15 órát állt az autó és eltűnt megint kb. 1 dl. Rövid távon használom az autót.. Honnan tudhatom, hogy hengerfej vagy elfolyik..2016. nov. 1. 15:18
1/14 anonim válasza:
ha nem füstöl, nem kapucsínó szinű a hűtővíz, nincs hab vagy zselé az olajbeöntő sapkán/nívópálcán, nem bugyog a víz a tartályban járó motornál, nem forral vizet, nincs nyomás a tartályban ha leveszed a kupakot vagyis nem sziszeg.... akkor nem hengerfejes.
2/14 anonim válasza:
ja még annyi, hogy ha csak állt az autó, és úgy fogyott el, akkor inkább csak szivárog.
3/14 anonim válasza:
Pocsojta a kocsi alatt? Lehet csak elrepedt a tartály.
4/14 A kérdező kommentje:
Semmit se látni a kocsi alatt.. Felhívtam az autószerelő barátomat. Azt kérdezte, hogy befagyott e belülről az ablak. Mondtam, hogy igen, most többször előfordult, pedig nem is volt olyan hideg.. Azt mondta, hogy akkor biztos, hogy a fűtőrendszer a gond. Vegyek hűtőrendszer tömítőt, remélhetőleg az megoldja a gondot. Holnap veszek.. Aztán remélem megoldódik.. Köszönöm a tanácsokat!
2016. nov. 1. 17:25
5/14 anonim válasza:
Ööö... Mi az, h befagyott- e az ablak? Pláne, h nem is volt olyan hideg? Ezt nem értem. H függ össze a kettő?
6/14 anonim válasza:
A motornál nyomja ki a vizet. Sima tömítési gond.
Nem hengerfejes, más téma. Párezer forintból megvan,
addig is legyen nálad víz tartalékban (nem fogja
hazavágni a motort, de azért ne mászkálj így vele).
7/14 A kérdező kommentje:
5/6 osnak. Azt mondta, hogy a fűtőrendszernél van valami tömítési gond vagy repedés, ami a műszer fal alatt, illetve a szőnyeg alá tud befolyni.. Ezért párás annyira belülről a kocsi, hogy lefagy az ablak belülről. És a fűtésrendszer is a hűtővizet használja, ezért tűnt el a víz.. Nem olyan régen van ez az autóm. Elötte egy ugyan ilyen volt, de az sosem volt ennyire párás, úgyhogy, ebből a szempontból ez tényleg gyanús lehetett volna. Ha tényleg ez a baja... 6/6 mindenképpen hűtővízzel a csomahtartóban megyek csak. Szerencsére kb. 5-10km megyek csak vele, úgyhogy amint vállal a szerelő, viszem hozzá.. Nézze át rendesen.
2016. nov. 1. 18:33
8/14 anonim válasza:
" Vegyek hűtőrendszer tömítőt, remélhetőleg az megoldja a gondot."
Eszedbe ne jusson beletölteni! Utána meg majd csodálkozol, hogy nem lesz a kocsiban fűtés. Ha a radiátor folyik, akkor műszerfal ki, és kicserél, más megoldás nincs. Ez a tömítő cucc csak gányolásra való és több kárt okoz mint hasznot.
9/14 anonim válasza:
Én a termosztátot és a vízpumpát is megnézném. Nekem az F Astrámba a vízpumpa ment tönkre az lökte ki a vizet apránként, egyik barátom Mazdájába pedig a termosztát adta be a kulcsot.
10/14 A kérdező kommentje:
Tegnap nem indult az autó.. A kulccsal nem lehetett bezárni. F hibajelet írt ki. Az aksi jó benne, azt bemértem. Rá két órára, pöc röff indult. Utána akárhányszor indítottam indult. Ma megint nem indult. Aztán rá egy órára megint indult hiba nélkül. A víz nagyon minimálisan csökken, szinte észrevehetetlen. Ötletem sincs, mi baja.. De valami elektronikaira gondolok. Hétfőn lesz szerelő..
2016. nov. 3. 17:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!