Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit bir ki egy nyári...

Ri6x kérdése:

Mennyit bir ki egy nyári gumi, ha azt 8 évvel a kocsi vásárláskor vettük, sokat nem ment az autó, a 8 év alatt kb 50ezer kilométert!?

Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi hogy kibirja-e a gumi ha pl , 160-170KM/h-val megyek.

2016. okt. 31. 01:31
1 2
 1/14 anonim válasza:
Nálunk boldogabb országokban ötévente le szokták cserélni a gumit, mert elöregszik. A sebességhatár a gumin fel van tüntetve.
2016. okt. 31. 01:36
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
Ha a nyári gumi 8 éves akkor most már úgyis a téli van fent úgyhogy attól függ hogy az milyen állapotban van. Jövő nyárra meg javasoltabb új gumit venni helyette mert akkor már 9 éves lesz.
2016. okt. 31. 01:45
 3/14 anonim ***** válasza:

Nálunk boldogabb országban nem csak a gumikat cserélik le kb.5 évente hanem a fék folyadékot is ! Sőt ! a fék folyadék paramétereit műszaki vizsgán is ellenőrzik és ha nem felel meg a követelményeknek, bukik a műszaki vizsga érvényessége/ érvényesítése.

Egyébként meg ez az a határ amikor én is lecserélném a gumikat kopottsági állapotuktól függetlenül ( 8 év körül).

2016. okt. 31. 01:47
 4/14 anonim ***** válasza:
76%

Nem mindegy a gyártó sem, milyen minőségben készíti a nyári gumit(is)...azontúl nagyon sokat javít a gumi élettartamán az tárolás helye, és a gumi ápolása..van aki szilikonzsírral keni, van aki vaselinnal..

én a fűtési szezonban használom a télit(okt.15-ápr.15-ig).

az ötvenezer csak egy elem, nagyon nem mindegy, mennyit áll a kocsi napon tűző forróságban.

a nyolc év már határeset...azt érezni, ha nagyon kemény a gumi, és száraz..nem kell próbálgatni a 170-et, ha nem muszáj.

2016. okt. 31. 05:16
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
8 éves gumi?? Oroszrulett...
2016. okt. 31. 06:33
 6/14 Tomcatters ***** válasza:
31%
En kopastol fuggetlenul 5 evente szoktam cserelni, mert sokszor van, hogy 200 km/h korul megyek, ha ugy van :D
2016. okt. 31. 06:41
 7/14 anonim ***** válasza:

Szabályos tárolásnál (naptól elzárva) a gumi 17 szer lassabban öregszik mint amikor a kocsin rajta van. Pl: ha veszel egy gumit de csak 2 év múlva rakatod fel, és közben végig szabályosan volt tárolva, az kb 1.5 hónap használatnak felel meg.

Én az autómhoz 8 éves téli nyári garnitúrát adtak, szabályosan tárolták, még egyiken sincs repedés. Azért télre vettem újakat. :)

Ha kifényesedett a futófelülete, vagy nagyon repedezett, cseréld le, ha nem akkor még használható 1-2 évig.

Itt részletesen:

[link]

2016. okt. 31. 07:09
 8/14 anonim ***** válasza:
mi most vettunk egy 2000-es autot, 2002-es gumikkal :D na jo, vettunk ra vadi ujakat :D
2016. okt. 31. 07:26
 9/14 Tomcatters ***** válasza:
49%
Lehet. hogy a tulaj megtartotta maganak a jo gumit,es tett fel ra valami olcsobbat eladasra:D
2016. okt. 31. 07:30
 10/14 anonim ***** válasza:
hat az tuti, csak 14 eves gumit honnan a jo istenbol szedett elo, azt nem tudtuk megfejteni :DD
2016. okt. 31. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!